Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Érdekességek

Hihetetlen! 20 perc alatt készül el a bazsalikomos málnalekvár ezzel az egyszerű módszerel!

A lekvárfőzés hosszadalmas és macerás, de persze mindig akad egy-egy olyan recept, ami a kevésbé lelkes háziasszonyokat megmenti a tűzhely mellett álldogálástól. Mutatjuk a mi aktuális kedvencünket, ami tényleg villámgyorsan megvan!

A málna kedvelt gyümölcs: ízletes, illatos, sőt nagyon egészséges is. Kényes, ezért már a vásárlásnál oda kell figyelni: kerüljük a puha, sérült szemeket, de azokat is, amelyeken elszíneződés vagy akár penész látható. Tartósítás nélkül hamar megromlik, 1-3 napnál tovább a hűtőben sem bírja. A fagyasztást jó ötlet, ha sok málnánk van, hiszen a felengedést követően az állaga és a színe szinte olyan, mint frissen.

A málna gyorsan megromlik, érdemes frissen felhasználni / Fotó: Shutterstock
A málna gyorsan megromlik, érdemes frissen felhasználni / Fotó: Shutterstock

Egészségvédő hatásai leginkább csak nyersen fogyasztva érvényesülnek, de felhasználhatjuk lekvárként, szörpként is, sőt készíthetünk belőle levest, smoothie-t is. Mi most egy nagyon ízletes, finom lekvár receptet mutatunk, amelyet egy kevés bazsalikommal bolondítunk meg. Ez a fűszernövény nagyon jól illik a málnához, próbáld ki – gyorsan elkészül és lenyűgözheted vele a családot, hiszen a málnalekvár nagy kedvence a gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.

A bazsalikomos málnalekvár hozzávalói:

  • 2 kg málna
  • 2 ek. citromlé
  • 4-5 ek. cukor
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
A bazsalikomtól még finomabb lesz a lekvár / Fotó: Shutterstock
A bazsalikomtól még finomabb lesz a lekvár / Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk, majd beletesszük a málnát és a citromlevet. Finom mozdulatokkal pépesítjük a málnát. Kb. 5-6 percig pároljuk a gyümölcsöt, majd amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük nagy lángon, amíg besűrűsödik – ez kb. 15 perc.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, majd tiszta üvegekbe töltjük a lekvárt. Az üvegeket nem zárjuk le, úgy hagyjuk kihűlni a lekvárt. Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt, lezárjuk és hűtőszekrénybe tesszük. 1 hónapig tárolhatjuk, de ennyi idő alatt garantáltan elfogy!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

MÁLNÁS VINAIGRETTE: EZZEL A FANTASZTIKUS ÖNTETTEL BOLONDÍTSD MEG AZ UNALMAS NYÁRI SALÁTÁKAT>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.