Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Bébipapi

Készíts gyerekbarát paradicsomos rizottót!

paradicsomos rizottó
Bloggerünk új receptet hozott az anyukáknak: ezúttal azt mutatja meg, hogyan készíthetünk olyan rizottót, amit a gyerekek is szívesen megesznek.

A bácskai rizses hús csemege uborkával isteni fogás, de egy bársonyos rizottó hamar versenybe szállhat vele, főleg, ha gazdagon készítjük el. Nálunk, a gyerekeknél a köretek közül a rizs, dobogós helyen áll, és szerencsére a jótékony hatású barnarizst is elfogadják.

Bloggerünkről itt olvashatsz bővebben >>>

Bloggerünk, a boldogrepa.blog.hu szerzője a családjával
Bloggerünk, a boldogrepa.blog.hu szerzője a családjával


gyerekeknek: basmatit!

Viszont, ha biztosra akarok menni, akkor basmatival kínálom őket, ugyanis ez sokkal aromásabb, és állaga is tetszetősebb, mint az olykor kissé rágósabb/gumis barnarizsé.

Dóri korábbi gyerekbarát receptjeit és írásait itt találod >>>

Fehérjében gazdag

Ez az egytálétel proteinben gazdag, és ezt nem csak a benne található csirkemellnek köszönheti. A rizs sokunk kedvence, olyannyira, hogy a föld lakosságának fele legfontosabb fehérjeforrásának tartja. Egy átlagos magyar konyhában maximum 2-3 fajtáját használják, pedig több, mint 40.000 féle rizsfajta létezik.

Dóri az egészséges étkezésnek köszönheti, hogy anyává válhatott
Dóri az egészséges étkezésnek köszönheti, hogy anyává válhatott
Mediterrán alapanyagokkal az igazi

A mediterrán ízvilág megidézésére a friss bazsalikom mellé kétféle paradicsomot is tegyünk bele. Az aszalt paradicsom természetes cukortartalma miatt hamar a gyerekek kedvencévé válhat. A koktél paradicsom is mézédes, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fogják a tányér szélére gyűjteni. A parmezán a benne található magas umaminak (természetes ízfokozó) köszönhetően fokozza az ízélményt, és így a só használatot is minimalizálhatjuk.

A gyerekbarát paradicsomos rizottó receptjét itt találod >>>

"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.