Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A nyugalom aromája - így hívják a citromfüvet, ezért érdemes minél több ételbe becsempészni az év végi sok-sok teendő mellett. Leveshez, salátához, desszertekhez is érdemes használnod - megmutatjuk, hogy miért!

A citromfű latin neve, Melissa, görög eredetűnői név, azt jelenti: mézelő méh. Míg a szorgalmas kis mézkészítők a citromfű virágát kedvelik, addig mi leginkább a levelét használjuk. A főként a Földközi-tengervidékén honos, citromillatú növény íze friss, enyhén kesernyés. Cserépben és szabadföldben is jól érzi magát, leveleit egész nyáron szedhetjük.

Így használd a citromfüvet!

Fűszernövényként a leveleit érdemes frissen használni, és csak a tálalás előtt kell hozzáadni az ételhez. Ideális ízesítője a töltelékeknek, a mártásoknak, a főzelékeknek, a gyümölcsleveseknek és -salátáknak, a gomba-, hal-, szárnyas- és vadételeknek, a salátáknak, a savanyúságoknak, illetve a fűszereceteknek. Kitűnően használható desszertek, fagyik, parfék, gyümölcshabok és gyümölcsitalok, turmixok és smoothie-k ízesítésére, díszítésére is. A belőle készült tea tökéletes frissítő - jó választás kávé helyett!

Gyógyszernek is szuper!

Gyógynövényként nyugtató, görcsoldó, étvágyjavító és szélhajtó hatása miatta népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Segít a rossz közérzet, a gyomor- és bélpanaszok, az epe- vagy májbántalmak, a magas vérnyomás, a szívpanaszok leküzdésében, és megfázás esetén is javasolt. A citromfűből főzött tea többek között ideg- és szívnyugtató, a belőle készült krémmel hatékonyan kezelhető a herpesz. A kozmetikaipar is felfedezte, és előszeretettel használja illatkompozíciók előállításához.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.