A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A sütemény sütés minden kezdő háziasszony rémálma, hiszen sok a buktató, így nagyon könnyű elhasalni. Néhány egyszerű trükk azonban megmenthet bárkit, aki kezdőként adja ilyesmire a fejét.
Gyúrás

Ha omlós tésztát készítesz, a hozzávalókat szórd bele egy nagyméretű, tiszta nejlonzacskóba! A végére köss csomót, és az alapanyagokat a zacskón keresztül gyúrd össze! Nem kell hozzá gyúródeszka, és a kezed is tiszta marad.

Élesztős trükk

Az élesztős tésztákat sose gyúrd öt percnél tovább, mivel a lisztben található fehérje (glutén) a dagasztás során összesűrűsödik. Ennek következtében a már kisült kelt tészta kemény és száraz lesz.

Tortaforma

A kapcsos tortaformát állítsd egy nagy átmérőjű konzervdobozra, majd néhány perc múlva óvatosan csatold le a karimát! Így könnyen leemelheted anélkül, hogy közben a tészta vagy a torta oldala megsérülne.

Így lesz finomabb

Ha olyan süteményt vagy tortát sütsz, amihez a formát, illetve a tepsit margarinnal kell kikenni és liszttel megszórni, az utóbbi helyett használj kókuszreszeléket vagy darált diót, mandulát! Így még ízletesebb lesz a sütemény!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.