Ha omlós tésztát készítesz, a hozzávalókat szórd bele egy nagyméretű, tiszta nejlonzacskóba! A végére köss csomót, és az alapanyagokat a zacskón keresztül gyúrd össze! Nem kell hozzá gyúródeszka, és a kezed is tiszta marad.
Az élesztős tésztákat sose gyúrd öt percnél tovább, mivel a lisztben található fehérje (glutén) a dagasztás során összesűrűsödik. Ennek következtében a már kisült kelt tészta kemény és száraz lesz.
A kapcsos tortaformát állítsd egy nagy átmérőjű konzervdobozra, majd néhány perc múlva óvatosan csatold le a karimát! Így könnyen leemelheted anélkül, hogy közben a tészta vagy a torta oldala megsérülne.
Ha olyan süteményt vagy tortát sütsz, amihez a formát, illetve a tepsit margarinnal kell kikenni és liszttel megszórni, az utóbbi helyett használj kókuszreszeléket vagy darált diót, mandulát! Így még ízletesebb lesz a sütemény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.