Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Desszert

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta, amit villámgyorsan elkészíthetsz

A legegyszerűbb Gundel palacsinta
Ha eddig inkább nem álltál neki otthon a Gundel-palacsintának, mert azt gondoltad, sokat kell vele pepecselni, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Gyors, pofonegyszerű, a végeredmény pedig mennyei.

A Gundel-palacsinta receptjét az anekdota szerint nem Gundel Károly találta ki, hanem Márai Sándor felesége, Matzner Ilona (Lola). Egy Gundel-étteremben szervezett összejövetelre készítették el Lola útmutatása szerint a különleges palacsintát, amelynek dióval megtöltött vékony tésztája hajtogatva, csokoládéöntettel meglocsolva került a tányérokra. A desszert sikerét látva Gundel Károly rögtön elkérte Lolától a palacsinta receptjét. Az édesség ezután egy jó ideig Márai-palacsintaként szerepelt az étlapon.

Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?
Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?

A Márai család emigrációját követően, 1949-ben államosították a Gundel-éttermet, ezért a Márai név az étlapon sem szerepelhetett többé. Emiatt keresztelték át az akkorra már kedvelt édességet Gundel-palacsintává.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
10 ek darált dió
5 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek mazsola
1 dl rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
1 dl tejszín

A csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 ek porcukor
1 dl tejszín

A tálaláshoz:
dió

A GUNDEL-PALACSINTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.