Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Desszert

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta, amit villámgyorsan elkészíthetsz

A legegyszerűbb Gundel palacsinta
Ha eddig inkább nem álltál neki otthon a Gundel-palacsintának, mert azt gondoltad, sokat kell vele pepecselni, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Gyors, pofonegyszerű, a végeredmény pedig mennyei.

A Gundel-palacsinta receptjét az anekdota szerint nem Gundel Károly találta ki, hanem Márai Sándor felesége, Matzner Ilona (Lola). Egy Gundel-étteremben szervezett összejövetelre készítették el Lola útmutatása szerint a különleges palacsintát, amelynek dióval megtöltött vékony tésztája hajtogatva, csokoládéöntettel meglocsolva került a tányérokra. A desszert sikerét látva Gundel Károly rögtön elkérte Lolától a palacsinta receptjét. Az édesség ezután egy jó ideig Márai-palacsintaként szerepelt az étlapon.

Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?
Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?

A Márai család emigrációját követően, 1949-ben államosították a Gundel-éttermet, ezért a Márai név az étlapon sem szerepelhetett többé. Emiatt keresztelték át az akkorra már kedvelt édességet Gundel-palacsintává.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
10 ek darált dió
5 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek mazsola
1 dl rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
1 dl tejszín

A csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 ek porcukor
1 dl tejszín

A tálaláshoz:
dió

A GUNDEL-PALACSINTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.