Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta, amit villámgyorsan elkészíthetsz

A legegyszerűbb Gundel palacsinta
Ha eddig inkább nem álltál neki otthon a Gundel-palacsintának, mert azt gondoltad, sokat kell vele pepecselni, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Gyors, pofonegyszerű, a végeredmény pedig mennyei.

A Gundel-palacsinta receptjét az anekdota szerint nem Gundel Károly találta ki, hanem Márai Sándor felesége, Matzner Ilona (Lola). Egy Gundel-étteremben szervezett összejövetelre készítették el Lola útmutatása szerint a különleges palacsintát, amelynek dióval megtöltött vékony tésztája hajtogatva, csokoládéöntettel meglocsolva került a tányérokra. A desszert sikerét látva Gundel Károly rögtön elkérte Lolától a palacsinta receptjét. Az édesség ezután egy jó ideig Márai-palacsintaként szerepelt az étlapon.

Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?
Tudtad, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának nevezték?

A Márai család emigrációját követően, 1949-ben államosították a Gundel-éttermet, ezért a Márai név az étlapon sem szerepelhetett többé. Emiatt keresztelték át az akkorra már kedvelt édességet Gundel-palacsintává.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
10 ek darált dió
5 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek mazsola
1 dl rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
1 dl tejszín

A csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 ek porcukor
1 dl tejszín

A tálaláshoz:
dió

A GUNDEL-PALACSINTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.