A bukta elkészítése nem különösebben bonyolult, csupán jó alapanyagokra, egy biztos alapreceptre és úgy nagyjából három órára van szükség. A buktának szánt kelt tészta egy gazdag, rugalmas kalácstészta, amely a sima kelt tésztával ellentétben viszonylag sok vajat és tojást tartalmaz, a tölteléke pedig hagyományosan lekvár, de tehetünk bele mindenféle földi jót! Megtölthetjük csokoládéval, mogyorókrémmel, különféle ízesített krémekkel, amelyek alapját képezheti túró, ricotta vagy épp mascarpone. Ezeknek a krémeknek az ízesítése már tényleg csak rajtunk múlik, akár sós változatot is készíthetünk, például sajttal töltve.
Mutatjuk a kedvenc bukta receptjeinket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.