Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Ha van otthon egy zacskó kókuszreszelékünk, akkor számtalan lehetőségünk nyílik ezt valamilyen finomságba belekombinálni.

1. Kókuszgolyó

Emblematikus fogás, olyan, mint a nagy klasszikusok, mindenkinek van rá egy tuti receptje. Bár a kókusz a névadója, jelentős mennyiség nincs benne, hiszen a kókuszgolyó lényegét a kekszmorzsa adja, amit régen mozsárban törtünk, de ma már – a kereslet-kínálat törvényeinek hála – bármelyik boltban beszerezhetünk. A kókuszgolyó akkor az igazi, ha kellően kakaós, megfelelően szöttyös, az sem baj, ha meggyszem van a közepében. Nem a legegészségesebb fogás, de néhány praktikával könnyen azzá tehető. A hozzáadott cukort kiválthatjuk darált datolyával, s a keksz mennyiségét is csökkenthetjük, ha darát diót vagy más csonthéjast adunk hozzá.

Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

2. Kókusztekercs

A kókuszgolyó nemesített változata, amely már nagyobb szakmai gyakorlatot igényel. Legtöbb esetben vajas-kókuszos krémmel töltve tekerik fel, de csak rajtunk áll, hogy mi kerül a kókusztekercs tésztájába vagy a töltelékébe. Hosszú ideig eláll, akár le is fagyaszthatunk belőle néhány rudat.

Kókusztekercs
Kókusztekercs

3. Kókuszos darázsfészek

A kókusztekercs töltelékét kelt tésztás csigákba is komponálhatjuk. A kókuszos tekercs kiadós uzsonna, amelyben jó arányban képviseli magát mind a tészta, mind a kókuszos krém.

4. Kókuszkocka

A menza egyik jótéteménye, gyerekkorunk talán egyetlen pozitív iskolai konyhaélménye a majdnem mindig ehető kókuszkocka. Titka a jó nedvszívó képességgel rendelkező, masszív, de nem száraz piskóta, a megfelelően csokis szósz és a sok-sok kókuszreszelék. Variálhatjuk kedvünkre, többféle csokoládéval is kísérletezhetünk, tehetünk egy kevés alkoholt is a szószba, de az alap változatért is szinte mindenki rajong.

Kókuszkocka
Kókuszkocka

5. Kókuszcsók

Ma, amikor csak a macaronok kellően elegánsak, a kissé szúrós, sündisznóra emlékeztető kókuszcsók nehéz időket él. A kókusszal kevert édes tojásfehérje habból készített falatnyi puszedliket kínálhatjuk magában vagy a maraconhoz hasonlóan megtölthetjük különféle krémekkel. Sokáig eláll, kávé vagy tea mellé kínáljuk.


 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.