Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Desszert

Pont olyan, mint a töröknél! Házi baklava - egyszerűen!

Házi baklava - egyszerűen!
Nem kell többé a sarki török büfébe szaladgálnod a baklaváért - mutatjuk az eredeti receptet! Kicsit pepecs, belátjuk, de nagyon egyszerű, és minden ráfordított percet megér!
hozzávalók:

A tésztához:
1 csomag rétestészta (24 lap)
22 dkg vaj
10 dkg darabolt pisztácia a szervírozáshoz

A töltelékhez:
45 dkg őrölt mandula és pisztácia keverék
1/4 bögre cukor
1 ek őrölt fahéj
1 ek őrölt kardamom
A sziruphoz:

A sziruphoz:
1 csésze cukor
1 csésze méz
2 ek citromlé
1/2 tk őrölt fahéj
1,5 csésze víz

ÉDES ÉS ELLENÁLLHATATLAN: A BAKLAVA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.