Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Desszert

Egy falat nosztalgia: diós piskótatekercs sulis csokoládéöntettel

Ugyan a suliban csak egyszerű, „sima” piskótával kaptuk, mégis az iskolai ebédek egyik csúcskajája volt. Most sem bonyolítottuk túl ezt sokak által kedvelt sütit, csupán dióval dúsítottuk a piskótát, és egy kevés lekvárral édesítettük. A végeredmény egy ellenállhatatlanul finom desszert lett, amire nem lehet nemet mondani!

Emlékszel még a sulis menzák kedvencére, a piskótára csokiöntettel? Bátran állíthatjuk, hogy ez egy olyan retró finomság, amely mindenkit visszarepít a gyerekkorba. Hogy mégis legyen benne valami új, valami plusz, a piskótakockából diós piskótatekercs lett, amiből így már nem hiányozhat a lekvár sem. Te megkóstolnád?

Diós piskótatekercs sulis csokiöntettel
Erre te sem mondasz nemet! / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 20 perc 

Hozzávalók: 

A piskótához: 

  • 7 tojás  
  • 7 evőkanál cukor  
  • 7 evőkanál liszt  
  • 1 marék darált dió  
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja  
  • 1 csomag vaníliás cukor  

Az összeállításhoz: 

baracklekvár 

A csokoládéöntethez: 

  • 10 dkg vaj  
  • 4 evőkanál holland kakaópor  
  • 5 dkg cukor (vagy több, ízlés szerint)  
  • 2 evőkanál liszt  
  • 7 dl tej  

Elkészítés:

  1. Robotgép táljába tesszük a hét egész tojást, rászórjuk a hét evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, és maximális fokozaton több percig verjük, míg szépen kifehéredik, és alaposan megnő a massza térfogata. Egy kis tálban összeforgatjuk a lisztet a dióval és a citromhéjjal, alacsonyabb fokozaton járatva a gépet egyenletesen eloszlatjuk a cukros tojáshabban. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a piskótamasszát. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, fejre fordítjuk, lehúzzuk a papírt róla. Még tűzforrón megkenjük baracklekvárral, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Így hagyjuk állni a tálalásig. 
  2. Az öntethez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet. Felöntjük a felmelegített hét deci tejjel, és folyamatos kevergetés mellett körülbelül 5 perc alatt sűrűre főzzük. Közben cukorral édesítjük.  
  3. Tálaláskor felszeleteljük a piskótát, leöntjük az öntettel, és külön kancsóban kínáljuk még mellé a maradék csokoládémártást. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.