Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Desszert

Egy falat nosztalgia: diós piskótatekercs sulis csokoládéöntettel

Ugyan a suliban csak egyszerű, „sima” piskótával kaptuk, mégis az iskolai ebédek egyik csúcskajája volt. Most sem bonyolítottuk túl ezt sokak által kedvelt sütit, csupán dióval dúsítottuk a piskótát, és egy kevés lekvárral édesítettük. A végeredmény egy ellenállhatatlanul finom desszert lett, amire nem lehet nemet mondani!

Emlékszel még a sulis menzák kedvencére, a piskótára csokiöntettel? Bátran állíthatjuk, hogy ez egy olyan retró finomság, amely mindenkit visszarepít a gyerekkorba. Hogy mégis legyen benne valami új, valami plusz, a piskótakockából diós piskótatekercs lett, amiből így már nem hiányozhat a lekvár sem. Te megkóstolnád?

Diós piskótatekercs sulis csokiöntettel
Erre te sem mondasz nemet! / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 20 perc 

Hozzávalók: 

A piskótához: 

  • 7 tojás  
  • 7 evőkanál cukor  
  • 7 evőkanál liszt  
  • 1 marék darált dió  
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja  
  • 1 csomag vaníliás cukor  

Az összeállításhoz: 

baracklekvár 

A csokoládéöntethez: 

  • 10 dkg vaj  
  • 4 evőkanál holland kakaópor  
  • 5 dkg cukor (vagy több, ízlés szerint)  
  • 2 evőkanál liszt  
  • 7 dl tej  

Elkészítés:

  1. Robotgép táljába tesszük a hét egész tojást, rászórjuk a hét evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, és maximális fokozaton több percig verjük, míg szépen kifehéredik, és alaposan megnő a massza térfogata. Egy kis tálban összeforgatjuk a lisztet a dióval és a citromhéjjal, alacsonyabb fokozaton járatva a gépet egyenletesen eloszlatjuk a cukros tojáshabban. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a piskótamasszát. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, fejre fordítjuk, lehúzzuk a papírt róla. Még tűzforrón megkenjük baracklekvárral, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Így hagyjuk állni a tálalásig. 
  2. Az öntethez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet. Felöntjük a felmelegített hét deci tejjel, és folyamatos kevergetés mellett körülbelül 5 perc alatt sűrűre főzzük. Közben cukorral édesítjük.  
  3. Tálaláskor felszeleteljük a piskótát, leöntjük az öntettel, és külön kancsóban kínáljuk még mellé a maradék csokoládémártást. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.