Gondoltad volna, hogy a ma ismert muffinnak kevés köze van az eredeti édességhez? A muffin Walesből származik, ahol a 10. században sokszor sütöttek kelt tésztát a brit arisztokrata családok házicselédei. A maradékot nem akarták kidobni, ezért sült csemegeként fölhasználták és úgy fogyasztották. Az évszázadok alatt aztán lassan elterjedt a fogyasztása: a 18. században már ,,muffin man”-ek járták az utcákat, akik a járókelőknek árulták a muffinokat. Ekkor már a teadélutánok és a vacsorák nélkülözhetetlen étele volt, amit a közemberek is előszeretettel fogyasztottak.
Az amerikai muffin egészen más, mint az angol. A tengerentúl eredetileg cupcake-nek hívták és lisztből, tojásból, vajból és cukorból készült. Az elnevezés körül két legenda kering: csészében sütötték a sütiket, vagy csészével mérték ki a hozzávalókat. A cupcake-ek jellemzője, hogy felszínük lapos volt, így különböző cukor-és csokoládé mázzal díszítették, sok helyen pedig habot tettek rájuk. A két recept keveréke az, amit mi ma muffinként ismerünk. Ennél a desszertnél is elmondhatjuk, hogy csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mivel ízesítjük, töltjük, díszítjük a muffinokat.
Íme, most egy nagyon egyszerű, túróval dúsított és mazsolával izgalmasabbá tett recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.