Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Desszert

Gyorsan elkészül ez az epres-tejfölös süti, ami garantáltan a család kedvence lesz

Ha egy igazán egyszerű epres finomságra vágysz, készítsd el az alábbi receptet – biztosak vagyunk benne, hogy már az első falat után kicsik és nagyok kedvence lesz.

Az eper, a túró és a tejföl együtt legyőzhetetlen trió. Ezzel a desszerttel ráadásul nincs sok munka, a végeredmény viszont mennyei! Érdemes egyből két adagot készíteni belőle. Ha nincs eper, bármilyen bogyós gyümölcsből is nagyon finom!
 

Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette
Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítése:

  1. A túrót, a tejfölt és a barna cukrot összedolgozzuk, majd a tojásokkal haborsa keverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a vaníliaaromát. Hozzáadagoljuk a lisztet és végül a sütőport. Alaposan összekeverjük.
  3. Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk az eperrel és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. A tészta lágy, rezgős, ezért hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-tejfölös sütemény:

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.