Ha egy igazán egyszerű epres finomságra vágysz, készítsd el az alábbi receptet – biztosak vagyunk benne, hogy már az első falat után kicsik és nagyok kedvence lesz.
Az eper, a túró és a tejföl együtt legyőzhetetlen trió. Ezzel a desszerttel ráadásul nincs sok munka, a végeredmény viszont mennyei! Érdemes egyből két adagot készíteni belőle. Ha nincs eper, bármilyen bogyós gyümölcsből is nagyon finom!
Hozzávalók:
25 dkg túró
4 dl tejföl
15 dkg barna cukor
3 db tojás
1 db citrom
2 tk. vaníliaaroma
4 ek. liszt
1 tk. sütőpor
50 dkg eper
ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
A túrót, a tejfölt és a barna cukrot összedolgozzuk, majd a tojásokkal haborsa keverjük.
Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a vaníliaaromát. Hozzáadagoljuk a lisztet és végül a sütőport. Alaposan összekeverjük.
Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk az eperrel és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
A tészta lágy, rezgős, ezért hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-tejfölös sütemény:
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.