Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Desszert

Gyorsan elkészül ez az epres-tejfölös süti, ami garantáltan a család kedvence lesz

Ha egy igazán egyszerű epres finomságra vágysz, készítsd el az alábbi receptet – biztosak vagyunk benne, hogy már az első falat után kicsik és nagyok kedvence lesz.

Az eper, a túró és a tejföl együtt legyőzhetetlen trió. Ezzel a desszerttel ráadásul nincs sok munka, a végeredmény viszont mennyei! Érdemes egyből két adagot készíteni belőle. Ha nincs eper, bármilyen bogyós gyümölcsből is nagyon finom!
 

Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette
Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítése:

  1. A túrót, a tejfölt és a barna cukrot összedolgozzuk, majd a tojásokkal haborsa keverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a vaníliaaromát. Hozzáadagoljuk a lisztet és végül a sütőport. Alaposan összekeverjük.
  3. Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk az eperrel és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. A tészta lágy, rezgős, ezért hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-tejfölös sütemény:

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.