A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Desszert

Gyorsan elkészül ez az epres-tejfölös süti, ami garantáltan a család kedvence lesz

Ha egy igazán egyszerű epres finomságra vágysz, készítsd el az alábbi receptet – biztosak vagyunk benne, hogy már az első falat után kicsik és nagyok kedvence lesz.

Az eper, a túró és a tejföl együtt legyőzhetetlen trió. Ezzel a desszerttel ráadásul nincs sok munka, a végeredmény viszont mennyei! Érdemes egyből két adagot készíteni belőle. Ha nincs eper, bármilyen bogyós gyümölcsből is nagyon finom!
 

Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette
Epres-tejfölös süti, ha gyorsan szeretnéd az édesség utáni vágyadat csillapítani / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítése:

  1. A túrót, a tejfölt és a barna cukrot összedolgozzuk, majd a tojásokkal haborsa keverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a vaníliaaromát. Hozzáadagoljuk a lisztet és végül a sütőport. Alaposan összekeverjük.
  3. Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk az eperrel és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. A tészta lágy, rezgős, ezért hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-tejfölös sütemény:

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.