Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Bár a rebarbara nem túl népszerű kis hazánkban, akik kedvelik, szíves párosítják az eperrel, hiszen így ketten verhetetlenek. Egyszerre érnek, így egy próbát megér a következő napokban, hetekben különlegessé tenni például az epres morzsapitét.

A rebarbara, ez a fanyar, savanykás – mások szerint viszont teljesen semleges – ízű zöldség nem sok gyermek és felnőtt kedvence, pedig nagyon egészséges: kiváló B-vitamin forrás, magas az A-, C-, E-,K-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálcium, kálium, cink és a vas és bővelkedik rostokban is.

Akik használják, inkább gyümölcsként bánnak vele, hiszen általában süteményekbe kerül, és legtöbbször eperrel párosítjuk – mint ennél a morzsasütinél is.

A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:


Az alaphoz:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás

Az epres réteghez:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 20 dkg cukor
  • 1 cm gyömbér
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A morzsához:

  • 10 dkg fagyos vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. Először a morzsa hozzávalóit keverjük össze: a fagyos vajat lereszeljük, hozzáforgatjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliás cukrot meg egy pici sót. Betesszük a fagyasztóba, amíg elkészül a sütemény többi része.
  2. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül eloszlatjuk benne a lisztet. Belekanalazzuk egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe.
  3. Az epret megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk, a rebarbarát meghámozzuk, felvágjuk. Keverőtálba rakjuk mindet, és összeforgatjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel, és a meghámozott, nagyon finomra reszelt gyömbérrel. Egyenletesen elosztjuk a tepsiben várakozó nyers tésztán. 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ekkor kivesszük, a tetejére morzsoljuk a fagyasztóból kivett mandulás morzsát. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.