Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Bár a rebarbara nem túl népszerű kis hazánkban, akik kedvelik, szíves párosítják az eperrel, hiszen így ketten verhetetlenek. Egyszerre érnek, így egy próbát megér a következő napokban, hetekben különlegessé tenni például az epres morzsapitét.

A rebarbara, ez a fanyar, savanykás – mások szerint viszont teljesen semleges – ízű zöldség nem sok gyermek és felnőtt kedvence, pedig nagyon egészséges: kiváló B-vitamin forrás, magas az A-, C-, E-,K-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálcium, kálium, cink és a vas és bővelkedik rostokban is.

Akik használják, inkább gyümölcsként bánnak vele, hiszen általában süteményekbe kerül, és legtöbbször eperrel párosítjuk – mint ennél a morzsasütinél is.

A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:


Az alaphoz:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás

Az epres réteghez:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 20 dkg cukor
  • 1 cm gyömbér
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A morzsához:

  • 10 dkg fagyos vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. Először a morzsa hozzávalóit keverjük össze: a fagyos vajat lereszeljük, hozzáforgatjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliás cukrot meg egy pici sót. Betesszük a fagyasztóba, amíg elkészül a sütemény többi része.
  2. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül eloszlatjuk benne a lisztet. Belekanalazzuk egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe.
  3. Az epret megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk, a rebarbarát meghámozzuk, felvágjuk. Keverőtálba rakjuk mindet, és összeforgatjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel, és a meghámozott, nagyon finomra reszelt gyömbérrel. Egyenletesen elosztjuk a tepsiben várakozó nyers tésztán. 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ekkor kivesszük, a tetejére morzsoljuk a fagyasztóból kivett mandulás morzsát. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.