Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Bár a rebarbara nem túl népszerű kis hazánkban, akik kedvelik, szíves párosítják az eperrel, hiszen így ketten verhetetlenek. Egyszerre érnek, így egy próbát megér a következő napokban, hetekben különlegessé tenni például az epres morzsapitét.

A rebarbara, ez a fanyar, savanykás – mások szerint viszont teljesen semleges – ízű zöldség nem sok gyermek és felnőtt kedvence, pedig nagyon egészséges: kiváló B-vitamin forrás, magas az A-, C-, E-,K-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálcium, kálium, cink és a vas és bővelkedik rostokban is.

Akik használják, inkább gyümölcsként bánnak vele, hiszen általában süteményekbe kerül, és legtöbbször eperrel párosítjuk – mint ennél a morzsasütinél is.

A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A fanyar rebarbara eperrel meglepően finom és édes ebben a morzsasütiben / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:


Az alaphoz:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás

Az epres réteghez:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 20 dkg cukor
  • 1 cm gyömbér
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A morzsához:

  • 10 dkg fagyos vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. Először a morzsa hozzávalóit keverjük össze: a fagyos vajat lereszeljük, hozzáforgatjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliás cukrot meg egy pici sót. Betesszük a fagyasztóba, amíg elkészül a sütemény többi része.
  2. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül eloszlatjuk benne a lisztet. Belekanalazzuk egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe.
  3. Az epret megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk, a rebarbarát meghámozzuk, felvágjuk. Keverőtálba rakjuk mindet, és összeforgatjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel, és a meghámozott, nagyon finomra reszelt gyömbérrel. Egyenletesen elosztjuk a tepsiben várakozó nyers tésztán. 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ekkor kivesszük, a tetejére morzsoljuk a fagyasztóból kivett mandulás morzsát. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.