Eperből soha nem lehet elég! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet hoztunk, amit akár hétköznap este is gyorsan összedobhatsz.
Az eper és a rebarbara párosáról már sokat cikkeztünk, érdemes kihasználni, amíg még tart a szezon. Egyszerű, mégis látványos és persze remek ízű ez pite, amit a mascarpone tesz szaftosabbá.
Hozzávalók:
20 dkg eper
10 dkg rebarbara
250 g mascarpone
260 g liszt
3 tojás
180 g cukor
80 g vaj
70 g tejföl
fél dl olaj
1 ek. citromlé
2 tk. sütőpor
Elkészítése:
Habosra keverjük a puha vajat 150 g cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, az olajat és a citromlevet. Egy harmadik tálban a lisztet összevegyítjük a sütőporral. Végül fakanállal alaposan összedolgozzuk a három tál tartalmát.
Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a tészta háromnegyedét. A mascarponét habosra keverjük a maradék cukorral, óvatosan rákenjük a nyers tésztára. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ennek is a háromnegyedét rászórjuk a krémre. A tetejére simítjuk a maradék tésztát, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.