Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Desszert

Még mindig nem unjuk: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel

Eperből soha nem lehet elég! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet hoztunk, amit akár hétköznap este is gyorsan összedobhatsz.

Az eper és a rebarbara párosáról már sokat cikkeztünk, érdemes kihasználni, amíg még tart a szezon. Egyszerű, mégis látványos és persze remek ízű ez pite, amit a mascarpone tesz szaftosabbá.

Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 250 g mascarpone
  • 260 g liszt
  • 3 tojás
  • 180 g cukor
  • 80 g vaj
  • 70 g tejföl
  • fél dl olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 tk. sütőpor

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a puha vajat 150 g cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, az olajat és a citromlevet. Egy harmadik tálban a lisztet összevegyítjük a sütőporral. Végül fakanállal alaposan összedolgozzuk a három tál tartalmát.
  2. Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a tészta háromnegyedét. A mascarponét habosra keverjük a maradék cukorral, óvatosan rákenjük a nyers tésztára. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ennek is a háromnegyedét rászórjuk a krémre. A tetejére simítjuk a maradék tésztát, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágjuk.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.