Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Desszert

Még mindig nem unjuk: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel

Eperből soha nem lehet elég! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet hoztunk, amit akár hétköznap este is gyorsan összedobhatsz.

Az eper és a rebarbara párosáról már sokat cikkeztünk, érdemes kihasználni, amíg még tart a szezon. Egyszerű, mégis látványos és persze remek ízű ez pite, amit a mascarpone tesz szaftosabbá.

Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 250 g mascarpone
  • 260 g liszt
  • 3 tojás
  • 180 g cukor
  • 80 g vaj
  • 70 g tejföl
  • fél dl olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 tk. sütőpor

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a puha vajat 150 g cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, az olajat és a citromlevet. Egy harmadik tálban a lisztet összevegyítjük a sütőporral. Végül fakanállal alaposan összedolgozzuk a három tál tartalmát.
  2. Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a tészta háromnegyedét. A mascarponét habosra keverjük a maradék cukorral, óvatosan rákenjük a nyers tésztára. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ennek is a háromnegyedét rászórjuk a krémre. A tetejére simítjuk a maradék tésztát, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágjuk.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.