Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Desszert

Így lesz tökéletes a panna cotta, az olaszok nemzeti pudingja marcipánnal

Marcipános panna cotta receptje
A marcipános panna cotta önmagában is isteni, ám ha van időnk és persze kedvünk, akkor érdemes feldobni egy kis málnaszósszal úgy, ahogyan azt most a Mindmegette receptvideójában is láthatjuk. Kövessük Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítójának instrukcióit, hogy a mi panna cottátok is verhetetlen legyen.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhatutunk meg, melyek segítségével magabiztosan állunk majd neki a desszertek elkészítésének.

A nyáron már megtanultunk elkészíteni többek között a málnás charlotte-ot, a túrótortát, a lúdláb tortát és a triflet, amit egyébként még Erzsébet királynő is megirigyelne. Most pedig következzen egy isteni olaszos desszert, a marcipános panna cotta málnaszósszal nyakon öntve, amely után mindenki megnyalja a tíz ujját. Ha úgy döntünk, hogy a receptvideó alapján készítjük el ezt a csodás finomságot, akkor a siker garantált!

Marcipános panna cotta

  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 30 dkg fehér marcipánmassza
  • 2-3 csepp keserűmandula aroma
  • 15 dkg cukor
  • 9 lap (14 g) zselatin

A málnás szószhoz:

  • 20 dkg mélyhűtött, felengedett vagy friss málna
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl tokaji aszú
  • 1-2 késhegynyi frissen őrölt bors
Ez a legjobb recept a marcipános panna cottához a Mindmegettén
Ez a legjobb recept a marcipános panna cottához a Mindmegettén

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.