A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Desszert

Így lesz tökéletes a panna cotta, az olaszok nemzeti pudingja marcipánnal

Marcipános panna cotta receptje
A marcipános panna cotta önmagában is isteni, ám ha van időnk és persze kedvünk, akkor érdemes feldobni egy kis málnaszósszal úgy, ahogyan azt most a Mindmegette receptvideójában is láthatjuk. Kövessük Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítójának instrukcióit, hogy a mi panna cottátok is verhetetlen legyen.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhatutunk meg, melyek segítségével magabiztosan állunk majd neki a desszertek elkészítésének.

A nyáron már megtanultunk elkészíteni többek között a málnás charlotte-ot, a túrótortát, a lúdláb tortát és a triflet, amit egyébként még Erzsébet királynő is megirigyelne. Most pedig következzen egy isteni olaszos desszert, a marcipános panna cotta málnaszósszal nyakon öntve, amely után mindenki megnyalja a tíz ujját. Ha úgy döntünk, hogy a receptvideó alapján készítjük el ezt a csodás finomságot, akkor a siker garantált!

Marcipános panna cotta

  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 30 dkg fehér marcipánmassza
  • 2-3 csepp keserűmandula aroma
  • 15 dkg cukor
  • 9 lap (14 g) zselatin

A málnás szószhoz:

  • 20 dkg mélyhűtött, felengedett vagy friss málna
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl tokaji aszú
  • 1-2 késhegynyi frissen őrölt bors
Ez a legjobb recept a marcipános panna cottához a Mindmegettén
Ez a legjobb recept a marcipános panna cottához a Mindmegettén

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.