Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Desszert

Így lesz tökéletes a diós süteményed!

Próbáld ki a nagyi bevált tippjeit, és a jól elkészített egyszerű diós sütiddel nagyobb sikert arathatsz, mint egy díszes tortával!

A puha tészta 3 titka

1. Nem lesz fűrészporszerűen száraz a tésztád, ha egymás után adod hozzá a tojásokat, és mindegyiket legkevesebb 1 percig kevered. Ezáltal megnő a térfogatuk, és jobban kötődnek a cukros vajhoz vagy más zsiradékhoz.


2. A kevert tészták többségéhez hasonlóan a diós sütiknél is a száraz hozzávalókat kell a nedvesekhez adni. A sütőporral és a darált dióval elvegyített lisztet fakanállal vagy spatulával forgasd a tojásos masszába. Amint a tészta összeállt és eltűntek a fehér lisztpöttyök, hagyd abba a keverést! Máskülönben a süti kemény és száraz lesz.

3. Ha biztosra akarsz menni, használj a vaj helyett semleges ízű napraforgó- vagy repceolajat. (Az aromás olívaolaj erre a célra nem megfelelő.) 3 rész liszthez soha ne adj 2 rész olajnál többet!

A levegős tészta 3 titka

1. Kétségkívül kényelmesebb és gyorsabb, ha a tojásokat egyben adod a masszához. Mégis inkább külön dolgozd bele a sárgájákat, a végén pedig a fehérjékből vert habot, mert abba annyi levegőt juttathatsz, hogy a tésztád szinte elrepül!

2. A sütőportól, valamint a szódabikarbónától sütés közben szépen feljön a tészta. Ezek a kémiai lazítóanyagok jobban kifejtik a hatásukat, ha előzőleg egyenletesen eloszlatod őket a lisztben.

3. Minél rövidebb idő alatt keverd össze a masszát, majd ne hagyd sokáig állni, mert ha elillan belőle a levegő, akkor a tészta összeesik.

Vond be a tetejét!

Tetézd az élvezeteket és kend meg a sütit ízlésed szerint jó vastagon tej- vagy étbevonóval, esetleg vékonyan sárgabaracklekvárral vagy mézzel. Díszítésül mindegyikre nyomkodhatsz felezett diót, illetve durvára aprított mogyorót, ha a tésztába is azt tettél.

A mázak és bevonatok ráadásul nem engedik kiszáradni a süteményt, amely így még egy hét múlva is finom. A bevonat nélküli vagy porcukorral megszórt sütit szobahőmérsékleten 3-4 napig frissen tarthatod, ha ételesdobozba csomagolod.

Extra tipp

A máz vagy bevonat nélküli diós sütiből érdemes kisebb adagokat mélyhűtőtasakban lefagyasztani. Ha betoppan egy váratlan vendég, csak berakod a kicsomagolt tésztát a 100 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, és további 10 perc pihentetés múlva frissként tálalhatod neki tea vagy kávé mellé.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.