Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Desszert

Így lesz tökéletes a diós süteményed!

Próbáld ki a nagyi bevált tippjeit, és a jól elkészített egyszerű diós sütiddel nagyobb sikert arathatsz, mint egy díszes tortával!

A puha tészta 3 titka

1. Nem lesz fűrészporszerűen száraz a tésztád, ha egymás után adod hozzá a tojásokat, és mindegyiket legkevesebb 1 percig kevered. Ezáltal megnő a térfogatuk, és jobban kötődnek a cukros vajhoz vagy más zsiradékhoz.


2. A kevert tészták többségéhez hasonlóan a diós sütiknél is a száraz hozzávalókat kell a nedvesekhez adni. A sütőporral és a darált dióval elvegyített lisztet fakanállal vagy spatulával forgasd a tojásos masszába. Amint a tészta összeállt és eltűntek a fehér lisztpöttyök, hagyd abba a keverést! Máskülönben a süti kemény és száraz lesz.

3. Ha biztosra akarsz menni, használj a vaj helyett semleges ízű napraforgó- vagy repceolajat. (Az aromás olívaolaj erre a célra nem megfelelő.) 3 rész liszthez soha ne adj 2 rész olajnál többet!

A levegős tészta 3 titka

1. Kétségkívül kényelmesebb és gyorsabb, ha a tojásokat egyben adod a masszához. Mégis inkább külön dolgozd bele a sárgájákat, a végén pedig a fehérjékből vert habot, mert abba annyi levegőt juttathatsz, hogy a tésztád szinte elrepül!

2. A sütőportól, valamint a szódabikarbónától sütés közben szépen feljön a tészta. Ezek a kémiai lazítóanyagok jobban kifejtik a hatásukat, ha előzőleg egyenletesen eloszlatod őket a lisztben.

3. Minél rövidebb idő alatt keverd össze a masszát, majd ne hagyd sokáig állni, mert ha elillan belőle a levegő, akkor a tészta összeesik.

Vond be a tetejét!

Tetézd az élvezeteket és kend meg a sütit ízlésed szerint jó vastagon tej- vagy étbevonóval, esetleg vékonyan sárgabaracklekvárral vagy mézzel. Díszítésül mindegyikre nyomkodhatsz felezett diót, illetve durvára aprított mogyorót, ha a tésztába is azt tettél.

A mázak és bevonatok ráadásul nem engedik kiszáradni a süteményt, amely így még egy hét múlva is finom. A bevonat nélküli vagy porcukorral megszórt sütit szobahőmérsékleten 3-4 napig frissen tarthatod, ha ételesdobozba csomagolod.

Extra tipp

A máz vagy bevonat nélküli diós sütiből érdemes kisebb adagokat mélyhűtőtasakban lefagyasztani. Ha betoppan egy váratlan vendég, csak berakod a kicsomagolt tésztát a 100 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, és további 10 perc pihentetés múlva frissként tálalhatod neki tea vagy kávé mellé.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.