Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Desszert

Így lesz tökéletes a diós süteményed!

Próbáld ki a nagyi bevált tippjeit, és a jól elkészített egyszerű diós sütiddel nagyobb sikert arathatsz, mint egy díszes tortával!

A puha tészta 3 titka

1. Nem lesz fűrészporszerűen száraz a tésztád, ha egymás után adod hozzá a tojásokat, és mindegyiket legkevesebb 1 percig kevered. Ezáltal megnő a térfogatuk, és jobban kötődnek a cukros vajhoz vagy más zsiradékhoz.


2. A kevert tészták többségéhez hasonlóan a diós sütiknél is a száraz hozzávalókat kell a nedvesekhez adni. A sütőporral és a darált dióval elvegyített lisztet fakanállal vagy spatulával forgasd a tojásos masszába. Amint a tészta összeállt és eltűntek a fehér lisztpöttyök, hagyd abba a keverést! Máskülönben a süti kemény és száraz lesz.

3. Ha biztosra akarsz menni, használj a vaj helyett semleges ízű napraforgó- vagy repceolajat. (Az aromás olívaolaj erre a célra nem megfelelő.) 3 rész liszthez soha ne adj 2 rész olajnál többet!

A levegős tészta 3 titka

1. Kétségkívül kényelmesebb és gyorsabb, ha a tojásokat egyben adod a masszához. Mégis inkább külön dolgozd bele a sárgájákat, a végén pedig a fehérjékből vert habot, mert abba annyi levegőt juttathatsz, hogy a tésztád szinte elrepül!

2. A sütőportól, valamint a szódabikarbónától sütés közben szépen feljön a tészta. Ezek a kémiai lazítóanyagok jobban kifejtik a hatásukat, ha előzőleg egyenletesen eloszlatod őket a lisztben.

3. Minél rövidebb idő alatt keverd össze a masszát, majd ne hagyd sokáig állni, mert ha elillan belőle a levegő, akkor a tészta összeesik.

Vond be a tetejét!

Tetézd az élvezeteket és kend meg a sütit ízlésed szerint jó vastagon tej- vagy étbevonóval, esetleg vékonyan sárgabaracklekvárral vagy mézzel. Díszítésül mindegyikre nyomkodhatsz felezett diót, illetve durvára aprított mogyorót, ha a tésztába is azt tettél.

A mázak és bevonatok ráadásul nem engedik kiszáradni a süteményt, amely így még egy hét múlva is finom. A bevonat nélküli vagy porcukorral megszórt sütit szobahőmérsékleten 3-4 napig frissen tarthatod, ha ételesdobozba csomagolod.

Extra tipp

A máz vagy bevonat nélküli diós sütiből érdemes kisebb adagokat mélyhűtőtasakban lefagyasztani. Ha betoppan egy váratlan vendég, csak berakod a kicsomagolt tésztát a 100 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, és további 10 perc pihentetés múlva frissként tálalhatod neki tea vagy kávé mellé.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.