Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Desszert

Pár perc alatt kész a kávéhab, nagyszüleink egyszerű, olcsó, mégis mennyei nyalánksága

A kávéhab olcsó finomság, amihez mindössze három összetevőre van szükség /Fotó: Shutterstock
A kávékrém vagy kávéhab egy villámgyorsan elkészíthető, mégis nagyszerű édesség. Önmagában egy könnyed desszert is lehet, de kerülhet pohárkrémekbe, valamint feldobhatjuk vele a kávét is.

A kávékrém, vagy kávéhab olyan egyszerű, és könnyen összedobható finomság, akárcsak az eperhab. Nagyszüleink tudták, hogyan lehet kevés alapanyagból, és persze nagyon gyorsan valami édességet az asztalra varázsolni. A kávéhab elkészítéséhez mindössze három összetevőre, és pár percre van szükség, és már kanalazhatjuk is ezt a légiesen könnyed, mennyei nyalánkságot!

A kávéhab olcsó finomság, amihez mindössze három összetevőre van szükség /Fotó: Shutterstock
A kávéhab olcsó finomság, amihez mindössze három összetevőre van szükség /Fotó: Shutterstock

Így készül a finom kávéhab!

A kávéhab elkészítéséhez egy korty lefőzött fekete kávéra vagy egy kanál instant kávéra, vízre és porcukorra van szükség. A három alapanyagot egy mélyebb tálba összeöntjük és gépi habverővel habosra, világosra keverjük. Az így kapott krémet kanalazhatjuk magában, azaz desszertként, de kerülhet pohárkrém rétegei közé, illetve tejjel felöntve mennyei habos kávét készíthetünk belőle.

A kávéhab hozzávalói:

1,5 dkg instant kávé
13 dkg porcukor
2 dl hideg víz

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.