A tésztához: 5 db tojás, 250 g kristálycukor, 180 g rétesliszt, fél csomag sütőpor
A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 50 g kristálycukor, 250 g puha vaj
A tetejére: 120 g vágott dió vagy mandula, szezongyümölcs, 1 csomag tortazselé
1. Csak egyesével
A tojássárgákat egyenként keverd habosra 1-1 evőkanál vízzel, majd kézi mixerrel az egészet dolgozd össze 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton. Add hozzá a cukrot, és géppel verd tovább a masszát mindaddig, amíg a cukor el nem olvad, és a tojásos alap világossárga nem lesz.
2. Amitől összeáll
Egy tálban elegyítsd a lisztet és a sütőport, adagold a kész masszához, majd és egy fakanál segítségével óvatosan dolgozd simára.
3. A kemény hab
A lehűtött tojásfehérjéket verd fel, adj hozzá 1 csipet sót, majd a legmagasabb fokozaton verd kemény habbá.
4. A titok: csak óvatosan!
A habot óvatosan forgasd a keverékbe, így a tészta levegős, könnyű marad.
5. Sütés
A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt süsd készre a finomságot.
6. Virágcsokor
A leírás alapján készítsd el a piskótatésztát, és virágot mintázó sütőformában süsd készre. A pudingport és a cukrot keverd össze a tejjel, majd a tasakon lévő leírás szerint főzd meg a pudingot. Ha kissé kihűlt, add hozzá a vajat. A piskótát vágd háromrét lapokra, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A torta tetejét és oldalát is kend meg vele, majd a süti széleit szórd meg aprított dióval vagy mandulával. A tetejét díszítsd felkarikázott kivivel, valamint a maradék krémmel, végül vond be a leírás szerint elkészített tortazselével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.