Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Nem lesz könnyű és légies a tésztád? Most lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készül a tökéletesen könnyű piskóta!

Hozzávalók:

A tésztához: 5 db tojás, 250 g kristálycukor, 180 g rétesliszt, fél csomag sütőpor

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 50 g kristálycukor, 250 g puha vaj

A tetejére: 120 g vágott dió vagy mandula, szezongyümölcs, 1 csomag tortazselé

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítése

1. Csak egyesével

A tojássárgákat egyenként keverd habosra 1-1 evőkanál vízzel, majd kézi mixerrel az egészet dolgozd össze 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton. Add hozzá a cukrot, és géppel verd tovább a masszát mindaddig, amíg a cukor el nem olvad, és a tojásos alap világossárga nem lesz.

2. Amitől összeáll

Egy tálban elegyítsd a lisztet és a sütőport, adagold a kész masszához, majd és egy fakanál segítségével óvatosan dolgozd simára.

3. A kemény hab

A lehűtött tojásfehérjéket verd fel, adj hozzá 1 csipet sót, majd a legmagasabb fokozaton verd kemény habbá.

4. A titok: csak óvatosan!

A habot óvatosan forgasd a keverékbe, így a tészta levegős, könnyű marad.

5. Sütés

A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt süsd készre a finomságot.

6. Virágcsokor

A leírás alapján készítsd el a piskótatésztát, és virágot mintázó sütőformában süsd készre. A pudingport és a cukrot keverd össze a tejjel, majd a tasakon lévő leírás szerint főzd meg a pudingot. Ha kissé kihűlt, add hozzá a vajat. A piskótát vágd háromrét lapokra, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A torta tetejét és oldalát is kend meg vele, majd a süti széleit szórd meg aprított dióval vagy mandulával. A tetejét díszítsd felkarikázott kivivel, valamint a maradék krémmel, végül vond be a leírás szerint elkészített tortazselével.

Még több kivitorta>>>
Kiviszósz>>>
Túrótorta kivivel>>>
Kivis sajttorta>>>
Túrókrémes-kivis palacsinta>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.