Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

Korkóstoló: Kossuth-kenyér, a Pilvax kávéház kedvenc süteménye

Érdekes és egyben izgalmas dolog visszatekinteni a múlt magyar gasztronómia vonalán, hogy egykor nagyjaink mit szerettek, mit ettek. A Kossuth-kiflihez már biztosan sokaknak volt szerencséje, ám egy kis kutatással találhatunk még olyan finomságot, amit szintén a magyar szabadságharc egyik vezéréről kapta a nevét.

Nos, ez a Kossuth-kenyér, ami Palugyay Jakab Zöld fogadójából indulhatott hódító útjára. Kossuth Lajos jó barátja volt a vendéglősnek, gyakran látogatta a helyet, így talán ezért is nevezhették el róla ezt a fincsi desszert. Idővel egyébként olyannyira elhíresült, hogy a kor jellegzetes édességévé vált, ráadásul még a Pilvaxban is felszolgálták szárazsüteményként kávé, tea mellé.

A KOSSUTH-KENYER PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.