Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Desszert

Egyszerű, szép és nagyon finom: mákos-citromos torta sütés nélkül

Újra melegszik az idő, jöhetnek megint a sütés nélküli desszertek! Most a mákos-citromos ízvilágot kedvelőknek hoztunk egy szuper receptet.

Kevés páros olyan harmonikus és frissítő, mint a mák és a citrom. Ez a két alapanyag külön-külön is népszerű a desszertek világában, de együtt egyedülállóan izgalmas ízkombinációt alkotnak. A mák földes, diós aromája tökéletesen kiegészíti a citrom élénk, savanykás ízét, egyensúlyba hozva az édes és savanyú jegyeket. A mák és a citrom nemcsak ízletes, de egészséges is. A mák gazdag kalciumban, vasban és magnéziumban, míg a citrom kiváló C-vitamin forrás, és antioxidáns hatású. Ezek az összetevők együtt nemcsak ízletesek, de táplálóak is, hozzájárulva a szervezet egészségéhez.

Mákos-citromos torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Mákos-citromos torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

(egy 24 cm átmérőjű tortához):
Az alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. kókuszreszelék
  • 10 dkg puha vaj

A krémhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 2 kezeletlen citrom
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatin (20 g)

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • citrom
  • egész mák

Elkészítése:

  1. Elkészítjük a torta alapját: ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet (az sem baj, ha kicsit darabosabb marad). Összekeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. Végül összegyúrjuk az olvasztott, éppen csak langyos vajjal. Akkor jó az állaga, ha morzsás, de amikor az ujjunkkal összenyomjuk, nem hullik szét, hanem egyben marad. Egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába szórjuk, majd egy kis pohárral szépen lenyomkodjuk. Legalább félórára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a keményedő vajtól megszilárduljon.
  2. Összekeverjük a joghurtot a citromok reszelt héjával, kifacsart levével, a darált mákkal és a vaníliás cukorral.
  3. A tejszínből habot verünk a zselatinnal, végül összeforgatjuk a mákos-citromos joghurttal és a mascarponéval. Az alapra töltjük. Hűtőszekrényben több órán át dermesztjük. Tálalás előtt tejszínhabbal, citrommal, egész mákszemekkel díszítjük.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.