Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Desszert

Itt az igazi ördögpirula receptje: ez a fánk az édes orvosság a szomorúságra

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A magyar gasztronómia tele van hangzatos ételnevekkel. Ilyen az ördögpirula is, melyről sokan, főleg a városi fiatalok talán még nem is hallottak, pláne nem kóstolták!

Az ördögpirula egy gyorsan elkészíthető, elképesztően finom fánk, melynek alapját az égetett tészta adja. Ha esetleg már unod, vagy nem kívánod sem a farsangi szalagos fánkot, sem az amerikai donutot, sem pedig a csörögét, de azért ennél valami édeset, akkor készítsd el az ördögpirulát, hidd el megéri!

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Miért ördögpirula?

Az ördögpirulának több receptje, és így többféle elnevezése is létezik. A Dining Guide szerint illetik ezt a fánkot lusta, főzött, főtt és sietős jelzővel is, egyes helyeken pedig az aranyos egérke néven ismerik.

Az ördögpirulát nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, csak egy lábasban kell összedolgozni a hozzávalókat (azaz égetett tésztát készíteni), majd ezt kanállal forró, bő olajba szaggatni és kisütni, azután pedig még melegen kakaós, fahéjas vagy diós cukorba forgatni. Hogy honnan kapta a nevét? A lap szerint azért ördögpirula, mert amennyire káros, annyira finom "gyógyszer".

Így készül az igazi ördögpirula!

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 db tojás
  • kakaós porcukor a beforgatáshoz

Elkészítés:

  • Felforraljuk a tejet a sóval, cukorral, vajjal, beleszórjuk a lisztet, kevergetve addig főzzük, míg el nem válik az edény falától.
  • Levesszük a tűzről, egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  • Evőkanállal közepesen forró zsírba vagy olajba szaggatjuk.
  • Ha megsült, papírtörlőre szedjük, majd még forrón kakaós porcukorba forgatjuk. Frissen az igazi.

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.