Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Desszert

Itt az igazi ördögpirula receptje: ez a fánk az édes orvosság a szomorúságra

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A magyar gasztronómia tele van hangzatos ételnevekkel. Ilyen az ördögpirula is, melyről sokan, főleg a városi fiatalok talán még nem is hallottak, pláne nem kóstolták!

Az ördögpirula egy gyorsan elkészíthető, elképesztően finom fánk, melynek alapját az égetett tészta adja. Ha esetleg már unod, vagy nem kívánod sem a farsangi szalagos fánkot, sem az amerikai donutot, sem pedig a csörögét, de azért ennél valami édeset, akkor készítsd el az ördögpirulát, hidd el megéri!

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Miért ördögpirula?

Az ördögpirulának több receptje, és így többféle elnevezése is létezik. A Dining Guide szerint illetik ezt a fánkot lusta, főzött, főtt és sietős jelzővel is, egyes helyeken pedig az aranyos egérke néven ismerik.

Az ördögpirulát nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, csak egy lábasban kell összedolgozni a hozzávalókat (azaz égetett tésztát készíteni), majd ezt kanállal forró, bő olajba szaggatni és kisütni, azután pedig még melegen kakaós, fahéjas vagy diós cukorba forgatni. Hogy honnan kapta a nevét? A lap szerint azért ördögpirula, mert amennyire káros, annyira finom "gyógyszer".

Így készül az igazi ördögpirula!

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 db tojás
  • kakaós porcukor a beforgatáshoz

Elkészítés:

  • Felforraljuk a tejet a sóval, cukorral, vajjal, beleszórjuk a lisztet, kevergetve addig főzzük, míg el nem válik az edény falától.
  • Levesszük a tűzről, egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  • Evőkanállal közepesen forró zsírba vagy olajba szaggatjuk.
  • Ha megsült, papírtörlőre szedjük, majd még forrón kakaós porcukorba forgatjuk. Frissen az igazi.

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.