Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Desszert

Itt az igazi ördögpirula receptje: ez a fánk az édes orvosság a szomorúságra

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A magyar gasztronómia tele van hangzatos ételnevekkel. Ilyen az ördögpirula is, melyről sokan, főleg a városi fiatalok talán még nem is hallottak, pláne nem kóstolták!

Az ördögpirula egy gyorsan elkészíthető, elképesztően finom fánk, melynek alapját az égetett tészta adja. Ha esetleg már unod, vagy nem kívánod sem a farsangi szalagos fánkot, sem az amerikai donutot, sem pedig a csörögét, de azért ennél valami édeset, akkor készítsd el az ördögpirulát, hidd el megéri!

Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Itt az igazi ördögpirula receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Miért ördögpirula?

Az ördögpirulának több receptje, és így többféle elnevezése is létezik. A Dining Guide szerint illetik ezt a fánkot lusta, főzött, főtt és sietős jelzővel is, egyes helyeken pedig az aranyos egérke néven ismerik.

Az ördögpirulát nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, csak egy lábasban kell összedolgozni a hozzávalókat (azaz égetett tésztát készíteni), majd ezt kanállal forró, bő olajba szaggatni és kisütni, azután pedig még melegen kakaós, fahéjas vagy diós cukorba forgatni. Hogy honnan kapta a nevét? A lap szerint azért ördögpirula, mert amennyire káros, annyira finom "gyógyszer".

Így készül az igazi ördögpirula!

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 db tojás
  • kakaós porcukor a beforgatáshoz

Elkészítés:

  • Felforraljuk a tejet a sóval, cukorral, vajjal, beleszórjuk a lisztet, kevergetve addig főzzük, míg el nem válik az edény falától.
  • Levesszük a tűzről, egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  • Evőkanállal közepesen forró zsírba vagy olajba szaggatjuk.
  • Ha megsült, papírtörlőre szedjük, majd még forrón kakaós porcukorba forgatjuk. Frissen az igazi.

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.