Nincs annál jobb érzés, mint vasárnap ebéd után a hűtőszekrényben várakozó nagy tepsi házi süteményt felszelni és utána egy csésze kávéval elfogyasztani. Íme egy tökéletes recept!
A tepsis sütiket nem véletlenül szeretjük: amellett, hogy jóízűek, nem kell számolgatni, biztosan jut belőle a váratlan vendégeknek, sőt másnapra is. A tejszelet elkészítése nem olyan egyszerű, mint egy kevert tésztáé, és nem leszel meg vele gyorsan, de érdemes megsütni – a siker garantált!
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 ek. kakaó
2 ek. méz
2 nagyobb tojás
1 csipet só
45 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
A krémhez:
7 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
1 ek. liszt
2 dl tejföl
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
tejszín vagy olaj
Elkészítése:
A tésztával kezdjük: a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összefőzünk gőz felett. Hozzágyúrjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, fél órára hűtőbe tesszük. Utána kettéosztjuk, vékonyra sodorjuk, és két nagy, vékony lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a pudingport és a lisztet kevés hideg tejjel, majd felfőzzük a többi tejben. Még melegen hozzákeverjük a két deci tejfölt. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingos krémhez.
Betöltjük a krémet a két lap közé. Legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok felpuhuljanak, és szépen lehessen szeletelni. Végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
TRÜKK
A viszonylag kemény tésztát két sütőpapír között tudjuk szépen kinyújtani. Ha kisült, még melegen vágjuk le a széleket, mert ha kihűlt, nagyon törik.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.