Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Desszert

Tepsis finomság vasárnap délutánra: hagyományos tejszelet

Nincs annál jobb érzés, mint vasárnap ebéd után a hűtőszekrényben várakozó nagy tepsi házi süteményt felszelni és utána egy csésze kávéval elfogyasztani. Íme egy tökéletes recept!

A tepsis sütiket nem véletlenül szeretjük: amellett, hogy jóízűek, nem kell számolgatni, biztosan jut belőle a váratlan vendégeknek, sőt másnapra is. A tejszelet elkészítése nem olyan egyszerű, mint egy kevert tésztáé, és nem leszel meg vele gyorsan, de érdemes megsütni – a siker garantált!

A tepsis sütikből bőven jut a váratlan vendégeknek is / Recept és szöveg: Vidék íze magazin
A tepsis sütikből bőven jut a váratlan vendégeknek is / Recept és szöveg: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. kakaó
  • 2 ek. méz
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • tejszín vagy olaj

Elkészítése:

  1. A tésztával kezdjük: a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összefőzünk gőz felett. Hozzágyúrjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, fél órára hűtőbe tesszük. Utána kettéosztjuk, vékonyra sodorjuk, és két nagy, vékony lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.
  2. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a pudingport és a lisztet kevés hideg tejjel, majd felfőzzük a többi tejben. Még melegen hozzákeverjük a két deci tejfölt. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingos krémhez.
  3. Betöltjük a krémet a két lap közé. Legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok felpuhuljanak, és szépen lehessen szeletelni. Végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

TRÜKK

A viszonylag kemény tésztát két sütőpapír között tudjuk szépen kinyújtani. Ha kisült, még melegen vágjuk le a széleket, mert ha kihűlt, nagyon törik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.