Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Desszert

Tepsis finomság vasárnap délutánra: hagyományos tejszelet

Nincs annál jobb érzés, mint vasárnap ebéd után a hűtőszekrényben várakozó nagy tepsi házi süteményt felszelni és utána egy csésze kávéval elfogyasztani. Íme egy tökéletes recept!

A tepsis sütiket nem véletlenül szeretjük: amellett, hogy jóízűek, nem kell számolgatni, biztosan jut belőle a váratlan vendégeknek, sőt másnapra is. A tejszelet elkészítése nem olyan egyszerű, mint egy kevert tésztáé, és nem leszel meg vele gyorsan, de érdemes megsütni – a siker garantált!

A tepsis sütikből bőven jut a váratlan vendégeknek is / Recept és szöveg: Vidék íze magazin
A tepsis sütikből bőven jut a váratlan vendégeknek is / Recept és szöveg: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. kakaó
  • 2 ek. méz
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • tejszín vagy olaj

Elkészítése:

  1. A tésztával kezdjük: a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összefőzünk gőz felett. Hozzágyúrjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, fél órára hűtőbe tesszük. Utána kettéosztjuk, vékonyra sodorjuk, és két nagy, vékony lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.
  2. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a pudingport és a lisztet kevés hideg tejjel, majd felfőzzük a többi tejben. Még melegen hozzákeverjük a két deci tejfölt. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingos krémhez.
  3. Betöltjük a krémet a két lap közé. Legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok felpuhuljanak, és szépen lehessen szeletelni. Végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

TRÜKK

A viszonylag kemény tésztát két sütőpapír között tudjuk szépen kinyújtani. Ha kisült, még melegen vágjuk le a széleket, mert ha kihűlt, nagyon törik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.