Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Diéták

Finomak és könnyen elkészíthetők: Ebédek 500 kalória alatt

Az alábbi három recept alapján készült ételeket akár a munkahelyére is magaddal viheted, így nem kell attól tartanod, hogy megszeged a fogyókúrád.

Vegán káposztás lencseleves

A levesekkel nincs sok macera; hamar elkészülnek, és ha tele vannak zöldséggel, akkor egészségesek, illetve a kalóriatartalmuk is alacsonyabb.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1/2 ek olívaolaj
  • 1 csésze felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk szárított vagy 1/4 csésze friss bazsalikom bazsalikom
  • 1/4 tk tengeri só
  • bors
  • 1 ek almaecet
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • 40 dkg hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1/2 tk csiliszósz (elhagyható)
  • 1/3 csésze főtt zöld vagy barna lencse
  • 1 tk fehér miso paszta (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb lábosban. Tegyük bele a vöröshagymát, és dinszteljük meg kb. 5 perc alatt.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, aztán főzzük további 2-3 percig. Ekkor csepegtesse rá az almaecetet.
  3. Öntsük fel az alaplével és a konzervparadicsommal, adjuk hozzá a felszeletelt kelkáposztát, valamint a csiliszószt. Forraljuk fel, majd takaréklángon, lefedve pároljuk legalább 30 percig.
  4. Ezután adjuk hozzá a lencsét, és pároljuk további 20 percig. Ha szükséges, ízesítsük még sóval, borssal.

Kalóriatartalom: 215 kcal/adag

Buffalo karfiolos taco

Ennél az ételnél engedjük szabadjára a fantáziánkat, és variáljuk kedvünkre a hozzávalókat. A karfiolt azonban tartsuk meg, remek alternatívája a csirkének!

Hozzávalók (10 adaghoz):

  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • bors
  • 3/4 csésze tej
  • 10 db tortillalap
  • korianderlevelek
  • 1/2 fej lila káposzta, felszeletelve
  • 1 db nagyobb avokádó, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 1-2 ek zsírszegény Farm salátaöntet vagy zsírszegény, fűszerekkel ízlés szerint kikevert natúr joghurtos öntet
  • 1-2 ek Buffalo- vagy barbecue-szósz

Elkészítés:

  1. A karfiolhoz előmelegítjük a sütőt 230 fokra. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, aztán sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. Átforgatjuk benne alaposan a karfiolrózsákat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 20 percig sütjük, aztán félidőben átforgatjuk.
  3. Közben a tortillákat átmelegítjük, és összeállítjuk ízlés szerint a tacót. Ragaszkodhatunk akár a fenti hozzávalókhoz is, de más, a diétába illeszthető élelmiszerekkel, szószokkal is dolgozhatunk.

Kalóriatartalom: 164 kcal/adag

Citromos csirkemell

Ehhez az isteni fogáshoz is csak néhány hozzávaló kell, amelyek talán már eleve ott lapulnak a hűtődben, vagy a kamrádban.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db egész csirkemell
  • bors
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 1/2 csésze csirkehúsleves-alaplé
  • 2 ek citromlé
  • 1/4 tk reszelt citromhéj
  • 1 ek petrezselyemzöld, felaprítva

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott fokhagymát egy nagyobb serpenyőben pirítsuk kb. 1 percig a felhevített olívaolajon. A csirkemelleket vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ezután tegyük őket a serpenyőbe, és közepes lángon pirítsunk oldalanként 5 percig. A húsokat felöntjük a fehérborral, aztán forraljuk 1 percen keresztül, majd mehet alájuk az alaplé is.
  3. Amikor megpuhultak, keverjük hozzá a citromlét és -héjat, valamint a petrezselymet.

Kalóriatartalom: 310 kcal/adag

Ajánljuk még:

FOGYÓKÚRA ÉHEZÉS NÉLKÜL: 5 NAPOS KRUMPLIDIÉTA - MINTAÉTRENDDEL! >>>

7 ÉTEL, AMIVEL A NŐK A LEGTÖBBET FOGYHATNAK >>>

6 SZUPEREGÉSZSÉGES ÉTEL AMIVEL EGYSZERŰBB A FOGYÓKÚRA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.