Az anyagcsere elégtelensége miatt a kötőszövetek leválnak az izomról, és kis csomók alakulnak ki, redőket, domborulatokat képezve a bőr alatt. Ennek eredménye, hogy testünk egyes tájain a bőrünk úgy néz ki, mint a narancs héja. Sajnos a narancsbőrt specifikusan a nők zsírszövetének jellegzetes felépítése okozza, ezért sovány nőknél éppúgy kialakul, mint túlsúlyosaknál. Ám okos étkezéssel és sporttal együtt a búcsút mondhatsz a cellulitisznek!
A nőknél a bőralja több zsírt tartalmaz, mint a férfiaknál, de a zsírszövetek mennyisége, vastagsága egyénenként is változó. A legtöbb problémát általában a combon, a csípőn és a popsin lerakódó, bőr alatti zsírszövetek okozzák, amelyek elnyomják a hajszálereket, s ezzel az ödéma kialakulásának esélyét is növelik. A zsírlebenyek között a rostok lefutását a női hormonok befolyásolják, tehát a cellulitisz a női nemi hormonok élettani (mellék)hatásával magyarázható.
A kefir, a túró, a sajt elegendő mennyiségű fehérjével látja el a szervezetet. Ezek a tejtermékek kalciumról és magas értékű fehérjéről gondoskodnak túl sok zsír és koleszterin bevitelét elkerülve - tehát érdemes minél többször fogyasztani, ha a cellulitisz elkerülése a cél.
A tészta és a rizs sok káliumot ad, ami dehidratál, és segíti az anyagcseretermékek képződését – jó az alaknak és a bőrnek egyaránt.
A paprikában lévő C-vitamin erősíti az immunrendszert, a répában és a sárgabarackban lévő béta-karotin késlelteti a bőr öregedését.
A gabonaszármazékok és a rizs B-vitaminnal látja el a szervezetet. Különösen a B6-vitamin fontos az energiaforgalomhoz. A répa és a gyümölcs a C-vitaminról gondoskodik.
A paradicsom és a hal gazdag H-vitaminban, ami azért (is) fontos, mert a biotin (H-vitamin) erősíti a kötőszövetet, táplálja a bőrt.
A zöldbab és a krumpli értékes szénhidrátot tartalmaz, energiát ad, és gondoskodik az erős izomzatról.
A krumpli, a csirke és a banán magnéziummal látja el a szervezetet. Az ásványi anyag meggátolja a bőr idő előtti öregedését.
A sajt, a savanyú káposzta, a banán és a krumpli egyaránt gazdag ásványi anyagokban: káliumban, kalciumban és magnéziumban. A paprika és a savanyú káposzta még C-vitaminban is gazdag, a bőrt és az immunrendszert erősíti.
Reggeli: grapefruitlé müzlivel
Tízórai: 1 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér, túróval megkenve
Ebéd: spagetti egy kis parmezánnal meghintve, uborkasaláta
Uzsonna: 1 pohár kefir
Vacsora: 1 szelet korpáskenyér 1 szelet sajttal, saláta (5 dkg reszelt alma, 5 dkg reszelt sárgarépa vegyesen, 2 evőkanál narancslével, kis citromlével leöntve)
Reggeli: 1 szelet korpáskenyér félzsíros margarinnal megkenve, 1 szelet sonka, 5 szelet uborka
Tízórai: 1 pohár zsírszegény joghurt gyümölccsel
Ebéd: 15 dkg borjúból frikasszé 6 dkg natúr rizzsel, alma-répa saláta, ahogyan előző nap.
Uzsonna: 1 szelet korpáskenyér félzsíros margarinnal és lekvárral megkenve
Vacsora: metélt saláta (6 dkg főtt tészta, egy összevágott paradicsom, paprika, ecet, jódozott só, fokhagyma) 1 szelet korpáskenyérrel
Rreggeli: 1 pohár zsírszegény joghurt vagy kefir müzlivel
Tízórai: 1 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér félzsíros margarinnal és mogyorókrémmel megkenve
Ebéd: 1 nagyobb krumpli és 30 dkg cukkini csőben sütve, utána tetszőleges gyümölcs
Uzsonna: gyümölcstúró (gyümölcsből és túróból, ásványvízzel összekeverve)
Vacsora: rizssaláta (6 dkg főtt rizs, főtt borsó, 1 szelet edami sajt, 1 evőkanál tejszín, jódozott só, bors), 1 korpás zsemle vagy szelet kenyér
Reggeli: 1 szelet korpáskenyér sovány túróval megkenve, sárgabarack-gerezdekkel
Tízórai: 2 szelet korpáskenyér félzsíros margarinnal, paradicsomkarikákkal, jódozott sóval megszórva
Ebéd: 20 dkg halfilé sok zöldséggel
Uzsonna: 1 pohár narancslé
Vacsora: paradicsomos-sajtos melegszendvics
Reggeli: banán müzlivel
Tízórai: 1 szelet korpáskenyér margarinnal megkenve, hozzá uborka
Ebéd: zöldbabos egytálétel (10 dkg marhahús, 20 dkg zöldbab, fél hagyma, 1 nagyobb krumpli)
Uzsonna: 2 szelet kétszersült, zöldséglé
Vacsora: 1 szelet korpáskenyér paradicsomkrémmel
Reggeli: 2 szelet korpáskenyér egy szelet sajttal, mellé almadarabok 1 evőkanál búzacsírával összekeverve
Tízórai: 1 banán
Ebéd: currys-ananászos csirke (15 dkg csirkehúsból)
Uzsonna: barack vagy szőlő, 2 szelet kétszersülttel
Vacsora: gőzölt krumpli sajtkrémmel
Reggeli: 1 szelet korpáskenyér 1 szelet sajttal, rászórva 1 evőkanál lenmag, mellé 1 narancs
Tízórai: 1 pohár zsírszegény joghurt 2 evőkanál búzakorpával
Ebéd: magyaros gulyásleves (10 dkg marhahús, paradicsom, hagyma, pirospaprika, jódozott só)
Uzsonna: gyümölcssaláta fél banánból, 1 kiviből és fél sárgabarackból
Vacsora: 15 dkg savanyú káposztából nyerskoszt (hagyma, 1 felaprított alma, citromlé, bors), 1 szelet korpáskenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.