Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Diéták

6 tipp, hogy nyárra lapos legyen a hasad, és bátran hordhass bikinit a strandon

Különösen nyáron válik központi kérdéssé a deréktájon és a has körül raktározott víz és zsír eltüntetése, ami sokaknak komoly nehézségeket okoz. Eláruljuk, mikre érdemes odafigyelni, hogy akár már az idei strandolásokon is jól érezd magad bikiniben.

A kockás has titka nem a megszámlálhatatlan mennyiségű felülés elvégzésében rejlik. Sokkal inkább „készül” a konyhában, vagyis az egészséges táplálkozás fog hozzásegíteni. A kiegyensúlyozott étrend mellett van még néhány tippünk, amivel elérhető az áhított lapos has, például a puffadás leküzdésével.

A lapos has titka a kiegyensúlyozott étrend és az egészséges emésztőrendszer /Fotó: Shutterstock
A lapos has titka a kiegyensúlyozott étrend és az egészséges emésztőrendszer /Fotó: Shutterstock

Probiotikumok a bélflóra egészségéért

Antibiotikumkúra vagy hasmenéses megbetegedés után természetes módon nyúlunk a probiotikumokért, pedig nem ez az egyetlen időszak, amikor érdemes szedni őket. A jó bélbaktériumok szaporodását elősegítő készítmény csökkenti a puffadást és egyensúlyban tartja a bélflórát. Bizonyos probiotikus élelmiszerek, például a kefir, a joghurt, a savanyú káposzta rendszeres fogyasztása tehát segít a lapos has elérésében.

Rostdús táplálkozás

A rostban gazdag étrend jól eltelít, stabilizálja a vércukorszintet, és nem utolsósorban könnyen emészthető. Érdemes minden étkezésünket ennek megfelelően alakítani, tehát minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Arra azonban figyeljünk, hogy a brokkoli, a karfiol, a borsó és a babfélék is okozhatnak puffadást. A rostbevitel könnyedén növelhető a zabpehely, a chiamag vagy a lenmag rendszeres fogyasztásával is.

Csökkentsük a sóbevitelt

Bár minden étel megkívánja a sózást, nem mindegy, mennyit használunk belőle. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy sok készétel, a konzervek és előregyártott szószok is nagy mennyiségű sót tartalmaznak. A sóban gazdag étrend is okozhat puffadást, és miatta a szövetekben felgyülemlik a víz is. Ezért ilyen szempontból is érdemes megvizsgálni az étrendünket, és csökkenteni a sófogyasztást, ha szükséges.

Minél színesebbek az étkezéseink, annál nagyobb az esélye, hogy elegendő rostot és vitamint viszünk be /Fotó: Shutterstock
Minél színesebbek az étkezéseink, annál nagyobb az esélye, hogy elegendő rostot és vitamint viszünk be /Fotó: Shutterstock

Minimalizáljuk az alkoholfogyasztást

A rendszeresen és nagymértékű italozás garantáltan elhízáshoz vezet. Az alkohol dehidratálja a szervezetet, ezáltal vízvisszatartásra készteti. Hatására az emésztőrendszerben elhalnak a jó, és elszaporodnak a rossz baktériumok, melyek gázokat termelnek, vagyis puffadást okoznak. Ráadásul az alkohol mellé jólesik valamilyen sós rágcsálnivaló, amivel így már duplázódik a káros hatás.

A cukorról is le kell mondani

Ha nem is teljes egészében, de legnagyobb részt érdemes elkerülni a hozzáadott cukorban gazdag ételek fogyasztását. Az ételek ízesítésére használjunk természetes édesítőszereket, és figyeljük a szervezetünk gyümölcsfogyasztásra adott reakcióját, ugyanis a magas fruktózbevitel sokaknál okoz kellemetlen tüneteket, puffadást, felfúvódást.

A gyógynövények segítenek

Számos olyan gyógynövény van, amelyek segítik az emésztőrendszer egészséges működését. A puffadásra jó például a kamilla és a borsmenta; a csalán, az édeskömény és a hibiszkusz remek vízhajtó; a körömvirág és a gyömbér pedig hatásos ellenszerei a hasmenésnek.

(Forrás)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.