– Figyelj oda arra, hogy este már ne terheld meg az emésztőrendszered nehéz ételekkel. Válassz tápanyagokban gazdag, de gyomorkímélő fogásokat.
– A mennyiséget este is kontrollálni kell! Éppen azért tilos napközben koplalni, mert így az ember önkéntelenül is este akarja pótolni a korábban kimaradt mennyiséget, és jól belakmározik! Étkezz kiegyensúlyozottan, és ne hagyd ki a főétkezéseket.
- Ha edzés után későn érsz haza, és nagyon éhes vagy, készíts magadnak egészséges szendvicset 1 szelet korpás kenyérből, 2 szelet csirkemellsonkából és 1 szelet sovány sajtból. Pakold meg bőven paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával.
Almás sárgarépaleves
Tisztíts meg, darabolj fel 1 kg sárgarépát és egy fél zellergumót. Apríts fel 1 fej vöröshagymát. Tedd lábosba a zöldségeket, öntsd fel 5 dl vízzel, 5 dl zöldségleves-alaplével, és forrald 10 percig. Közben hámozz meg 2 db almát, és kockázd fel a húsát. Add a leveshez 2 ek paradicsompürével és 1-2 ek kristálycukorral együtt. Fedd le, és főzd 20 percig. Utána egy kicsit hagyd hűlni, majd turmixold le. Ízlés szerint sózd, borsozd meg. Vágj vékony cikkekre 1 db meghámozott almát, csepegtesd le egy kevés citromlével, és párold néhány percig. Ezzel kínáld a krémlevest.
Vegyes saláta csirkefalatokkal
Moss és tisztíts meg 40 dkg csirkemellfilét, majd vágd kis darabokra. Tedd tálba, szórd meg szárnyasfűszer-keverékkel, locsolj rá 2 ek olívaolajat, és pihentesd 10 percig. Közben moss meg 1 db kígyóuborkát, 3 db paradicsomot, 10 dkg madársalátát vagy rukkolát. Utóbbit szárogasd meg. Kevergetve pirítsd meg a csirkefalatokat 2-3 ek felhevített olívaolajon 6-7 perc alatt. Az uborkát és a paradicsomot darabold fel, forgasd össze a salátával. Keverj ki 1-1 ek olívaolajat és balzsamecetet, ízesítsd mustárral, borssal, egy kevés mézzel, és add a salátához. Végül szórd meg a húsfalatkákkal. Adhatsz hozzá 10 dkg felkockázott mozzarellát is.
Túrókrém
Egy tálkában keverj ki 10 dkg zsírszegény túrót vagy ricottát 1-2 tk natúr joghurttal. Sózd, borsozd meg, adj hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet. Karikázz fel egy fél kígyóuborkát. Osszd el a túrókrémet 3 szelet extrudált kenyéren, és fogyaszd el az uborkával.
Meleg gombasaláta
Kb. 7 dkg madársalátát mos és szárítgass meg. Szeletelj fel 10 dkg megtisztított gombát, és párold meg 1 ek olívaolajon. Sózd, borsozd meg, adj hozzá 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldet. Forgasd össze a salátát és a gombát, és szórj rá 1 ek összemorzsolt juhsajtot. Fogyassz mellé 1 vékony szelet megpirított teljes kiőrlésű kenyeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.