Gyöngyfűző madzag, damil vagy erős cérna és egy jó nagy tű kell hozzá, na meg egy adag pattogatott kukorica. Lehet zacskós is, jó, ha már nem annyira ropogós. A kukoricákat felfűzzük a madzagra vagy cérnára, tehetünk közé piros bogyókat, amiket az erdőben szedtünk össze, lefújhatjuk dekorfestékkel, de akár temperával is színesíthetjük!
Az almákat keresztben, a csumára merőlegesen nagyon vékonyan kell felszeletelni, de erre inkább kérjetek meg egy felnőttet. Radiátoron vagy papírral kibélelt tálcán szárítjuk 3-4 napig, naponta megforgatva, majd egy ízléses szalaggal felkötözzük a fára, és már kész is. Dekorálhatjuk fahéjjal és babérlevéllel.
Bármilyen citrusféléből jó, lehet citrom, narancs, grépfrút. Ezeket is keresztirányban és vékonyan szeleteljük, sütőben, vagy meleg, száraz helyen szárítjuk, kötözzük.
Ha tálba szánjuk, kreatív mintákat tűzködhetünk ki a szegfűszegből a narancsba, ha fel szeretnénk akasztani, először kötözzük rá a díszes madzagot, és utána szurkáljuk bele a szegfűszeget. Nagyon szép, és isteni az illata.
2 tojásfehérjét keverjünk el 10 dkg porcukorral egy tálban, majd forró víz fölé állítva verjük kemény habbá. A habot több részre oszthatod és színezheted, ízesítheted kakaóval, kókusszal, darált mandulával, dióval, de fehéren is nagyon szép. Nyomózsákkal vagy kanállal tegyél dió nagyságú halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 130 fokos sütőben, 30 perc alatt szárítsd készre.
1 bögre só, 2 bögre liszt, olaj - kb. 3 evőkanál - és sima víz kell hozzá. Jól összegyúrjuk, a vizet fokozatosan adagoljuk hozzá. Gyúródeszkán kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és sütőformákkal vágjuk ki belőle a mintákat. A tésztát színezhetjük pirospaprikával, fahéjjal, de nyomhatunk bele szegfűszeget, csillagánizst, gyöngyöket is, és gyakorlatilag bármit, ami szép, és ami megy a karácsonyi elképzeléseinkhez. Ha fára szánjuk, gyufaszállal vagy szívószállal vágjuk ki az akasztó helyét. Nyitott sütőajtónál a legalacsonyabb hőfokon kezdjük szárítani 30 percig. 30 perc után becsukhatjuk az ajtót, majd lassan emelhetjük a hőmérsékletet, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Van, aki radiátoron napokig szárítja a só-liszt gyurmát, és esküszik rá, hogy így nem repedezik meg. Lakkozni, festeni is lehet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.