Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
40 év felett a test már nem úgy működik, mint a húszas években. Vannak olyan étkezési szokások, amiket érdemes beiktatni a napirendünkbe, ha egészségesek és fittek szeretnénk maradni.

Reggelizz az ébredést követő 1 órában

Az étkezésed megfelelő időzítése nagyon fontos az anyagcseréd szempontjából. Ha az ébredést követő első órában reggelizel, akkor ráadásul nemcsak az anyagcserédet indíthatod be, de produktívabb is leszel, és elkerülheted a fejfájást is - írja az eatthis.com.

Ez az avokádós pirítós mennyei, érdemes kipróbálni! / Fotó: Shutterstock
Ez az avokádós pirítós mennyei, érdemes kipróbálni! / Fotó: Shutterstock

4-6 óránként egyél valamit

Nemcsak az a fontos, hogy egy egészséges reggelivel indítsd a napod, hanem az is, hogy az anyagcseréd érdekében 4-6 óránként egyél - így a pluszkilók is könnyebben fognak leolvadni.

Figyelj oda jobban a szíved egészségére

A 20-as éveidben valószínűleg az egyik utolsó dolog, amire gondoltál, az a szíved egészsége volt, azonban 40 felett erre már érdemes odafigyelni. Fókuszálj a magasabb rosttartalmú és az alacsonyabb koleszterinszintű élelmiszerekre, és egyél sokat ebből az 5 ételből!

Cseréld le a tányérjaidat

Hasznos lehet, ha kisebb tányérokra váltasz, és ennek megfelelően csökkented a megszokott adagokat. A váltás jelentős kalóriacsökkentést eredményezhet.

Kisebb tányér = kisebb adag! / Fotó: Shutterstock
Kisebb tányér = kisebb adag! / Fotó: Shutterstock

Fogyassz minél több antioxidánst

Az antioxidánsok különösen fontosak az életkor előrehaladtával, hiszen rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulását és az ízületi fájdalmakat is. Érdemes tehát beépítenünk az étrendedbe sok-sok gyümölcsöt és zöldséget, főként a dióféléket és a babot.

FOGYASSZ MINÉL TÖBB KÁLIUMOT

A káliumbevitel növelése csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát. A jó káliumforrások közé tartozik a legtöbb gyümölcs és zöldség, például a banán, a burgonya, az avokádó és a spenót.

A banán tökéletes káliumforrás! / Fotó: Shutterstock
A banán tökéletes káliumforrás! / Fotó: Shutterstock

Fogyassz minél több rostot

A rost bevitele segíti a bél működését, csökkenti a vastagbélrák kockázatát és a szíved egészségét is segít megőrizni. Érdemes belőle naponta 30 grammot fogyasztanod - megtalálhatóak a gyümölcsökben és a zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban, valamint a hüvelyesekben.

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.