A kén-dioxidot elsősorban tartósításra használják az élelmiszeriparban, ugyanis ez a színtelen, erősen szúrós szagú gáz elpusztítja a mikroorganizmusokat. Bense Tamás háziorvos szerint azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi kerül belőle az adott élelmiszerbe.
„Normális esetben gyorsan lebontja a szervezetünk, azonban, ha határérték feletti a kén-dioxid mennyisége, az fejfájást, puffadást okozhat, aki pedig érzékenyebb rá, annál hányás és hasmenés is kialakulhat. Fontos tudni, hogy a kén-dioxid irritálhatja a nyálkahártyát, ami után erős köhögés, akár asztmás roham is jelentkezhet” – hívta fel a figyelmet a szakember. Aki azt is külön kiemelte, hogy amennyiben a fenti tünetek közül bármelyiket észleljük magunkon, akkor azonnal keressük fel a kezelőorvosunkat!
A Happy Harvest Aszalt sárgabarackját (200 g) határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:
Termék megnevezése: Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200 g
Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; valamint 31.01.2025 és L:25/10-0
Kiszerelés: 200 g
Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.