Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, aszalt sárgabarackot hívott vissza az Aldi, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a termék határérték feletti kén-dioxidot tartalmaz. De miért olyan veszélyes ez a vegyület?

A kén-dioxidot elsősorban tartósításra használják az élelmiszeriparban, ugyanis ez a színtelen, erősen szúrós szagú gáz elpusztítja a mikroorganizmusokat. Bense Tamás háziorvos szerint azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi kerül belőle az adott élelmiszerbe.

Az aszalt sárgabarackot is tartósíthatják kén-dioxiddal / Fotó: Shutterstock
Az aszalt sárgabarackot is tartósíthatják kén-dioxiddal / Fotó: Shutterstock

„Normális esetben gyorsan lebontja a szervezetünk, azonban, ha határérték feletti a kén-dioxid mennyisége, az fejfájást, puffadást okozhat, aki pedig érzékenyebb rá, annál hányás és hasmenés is kialakulhat. Fontos tudni, hogy a kén-dioxid irritálhatja a nyálkahártyát, ami után erős köhögés, akár asztmás roham is jelentkezhet” – hívta fel a figyelmet a szakember. Aki azt is külön kiemelte, hogy amennyiben a fenti tünetek közül bármelyiket észleljük magunkon, akkor azonnal keressük fel a kezelőorvosunkat!

Ez a termék lehet veszélyes

A Happy Harvest Aszalt sárgabarackját (200 g) határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

Termék megnevezése: Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200 g
Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; valamint 31.01.2025 és L:25/10-0
Kiszerelés: 200 g


Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.