Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, aszalt sárgabarackot hívott vissza az Aldi, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a termék határérték feletti kén-dioxidot tartalmaz. De miért olyan veszélyes ez a vegyület?

A kén-dioxidot elsősorban tartósításra használják az élelmiszeriparban, ugyanis ez a színtelen, erősen szúrós szagú gáz elpusztítja a mikroorganizmusokat. Bense Tamás háziorvos szerint azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi kerül belőle az adott élelmiszerbe.

Az aszalt sárgabarackot is tartósíthatják kén-dioxiddal / Fotó: Shutterstock
Az aszalt sárgabarackot is tartósíthatják kén-dioxiddal / Fotó: Shutterstock

„Normális esetben gyorsan lebontja a szervezetünk, azonban, ha határérték feletti a kén-dioxid mennyisége, az fejfájást, puffadást okozhat, aki pedig érzékenyebb rá, annál hányás és hasmenés is kialakulhat. Fontos tudni, hogy a kén-dioxid irritálhatja a nyálkahártyát, ami után erős köhögés, akár asztmás roham is jelentkezhet” – hívta fel a figyelmet a szakember. Aki azt is külön kiemelte, hogy amennyiben a fenti tünetek közül bármelyiket észleljük magunkon, akkor azonnal keressük fel a kezelőorvosunkat!

Ez a termék lehet veszélyes

A Happy Harvest Aszalt sárgabarackját (200 g) határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

Termék megnevezése: Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200 g
Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; valamint 31.01.2025 és L:25/10-0
Kiszerelés: 200 g


Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.