Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egészséges

A csipkebogyó valódi csodaszer! Így készíts belőle gyógyteát és lekvárt

Csipkebogyótea
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal!

A hecsedli név közismert, de hazánkban a csipkebogyót csipkerózsának, kutyarózsának, ebrózsának, gyepűrózsának, csitkenyének, tüskefának is hívják. Gyógyhatása miatt több ezer éve nagy becsben tartják: roborál, támogatja az immunrendszert, gátolja a meszesedést, serkenti a mellékvesék és a máj működését, erősíti csontokat, szív- és érvédő, vérképző hatású.

Így készíts csipkebogyóteát!

Teához forrázás helyett áztasd a bogyót, mert C-vitamin-tartalma 50 fok körüli hőmérsékleten már jelentősen csökken. A szárított csipkebogyóhúsból 2-3 g-ot áztass 1 bögre hideg vízben 12 órán át. Szűrd le, és fogyasztás előtt csak langyosítsd meg. A csipkebogyótea élénkít, oltja a szomjat. Ha narancslével, mézzel kevered össze, még egészségesebb italt kortyolhatsz, hidegen és melegen egyaránt.

Mi mindenre jó?

A csipkebogyótea remek a megfázás kezelésére, valamint csökkenti a magas vérnyomást, gyógyítja a bélhurutot, javítja az emésztési folyamatot. Száj- és garatüreg-gyulladás esetén is érdemes a teával gargarizálni.

A leszedett bogyókat hasítsd ketté, és szedd ki a magjait. A bogyóhúsból készülhet aztán az isteni lekvár, aminek igen magas a C-vitamin-tartalma, valamint értékes cukrot, pektint, szerves savakat és ásványi sókat is tartalmaz.

A csipkebogyóban bőven található A-vitamin is, ez pedig a bőr és a nyálkahártyák egészségét óvja. A gyümölcs jó hatással van a vesére, fokozza a vizeletkiválasztást. Serkenti továbbá az epeműködést, illetve a belőle készült kozmetikumok szilárdítják a kötőszövetet, nyugtatják az érzékeny, pattanásos, gyulladásra, kipirosodásra hajlamos bőrt.

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCS AZ EHETI FANNY MAGAZINBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

7 OK, HOGY MIÉRT EGYÉL MINÉL TÖBB CÉKLÁT >>>

9 GYÓGYTEA, AMIT MINDEN HÉTEN INNOD KÉNE >>>

3 OK, AMIÉRT MUSZÁJ A SÜTŐTÖKBŐL RENGETEGET ENNI >>>

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED >>>

6 APRÓ MAG, AMIT RENDSZERESEN KELLENE FOGYASZTANOD >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.