A diétában a vacsora kardinális pont. Az utolsó étkezés lehetőleg ne tartalmazzon sok kalóriát, de legyen könnyen emészthető, ugyanakkor laktató és tápanyagdús. Meg persze legyen ízletes, és semmiképpen sem egyhangú. Nem könnyű megtalálni az ideális ételeket, de szerencsére van pár alakbarát jolly joker, és a hummusz az egyik ilyen.
A tökéletes vacsora kritériumai közül az összesnek megfelel a csicseriborsó-alapú krém, ráadásul sok egészségügyi előnye is van.
A legjobb, ha a házilag készített hummuszt többféle zöldséggel kínálod, amiket gyakran variálhatsz, így garantáltan nem fogod megunni. Jól illik hozzá például a répa, a zeller, az uborka, a retek, a paprika és a paradicsom is. Ezeket szezonálisan és hangulatodnak megfelelően állíthatod össze. Télen sült zöldségekkel, zöldségcsipsszel is kitűnő vacsora, sőt, ehetsz mellé sovány felvágottat, sajtot, teljes kiőrlésű pirítóst vagy puffasztott rizst is.
Arról nem is beszélve, hogy a hummuszt is elkészítheted különféle ízesítésben.
HUMMUSZ NÉGYFÉLEKÉPPEN – ISTENI VARIÁCIÓK CSICSERIBORSÓKRÉMRE
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.