Az avokádó alacsony szénhidráttartalmú, tehát nem hizlal, mégis sok rostot tartalmaz. Egy közepes darabban három gramm rost van, így hatékonyan segít az éhségérzet leküzdésében.
Egy 2017-es tanulmány szerint, akik minden nap elfogyasztanak egy avokádót, javul a látásuk. Mindez a lutein tartalmának köszönhető, ami szerepet játszik az életkorral összefüggő szembetegségek megelőzésében.
Az avokádó káliumban gazdag, a nátriumtartalma azonban alacsony. Ez a kombináció segít csökkenteni a vérnyomást, ezzel együtt pedig a szívroham és a stroke kockázatát is.
Az avokádó rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. C-, E-, K-, és B6- vitamint, riboflavint, niacint, folátot, magnéziumot, káliumot, luteint, béta-karotint és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Ezeknek rengeteg jótékony hatása van, erősítik az immunrendszert, energikussá tesznek és a közérzetedet is javítják.
Az avokádó egészséges zsírforrás, ugyanis csak telítetlen zsírokat tartalmaz, amik jótékony hatással vannak a koleszterinszint optimalizálására.
Az avokádó magas rosttartalma és a telítetlen zsírsavak segítenek optimalizálni a cukrok felszívódását. Így segíthet a 2. típusú cukorbetegség kockázatának csökkentésében.
Ez nem akkor történik, amikor fogyasztod, de mindenképpen érdemes megemlíteni. Mivel az avokádó E-vitaminban gazdag, ezért a kozmetikai ipar egyik kedvelt alapanyaga. A gyümölcsből készült olaj számos krém összetevői között felbukkan, de találkozhatsz vele testolaj formájában is. Eredményesen veszi fel a harcot a száraz bőrrel és az UV sugarakkal egyaránt. Segítséget nyújthat az ekcéma, az ízületi fájdalmak és a kipirosodásra hajlamos bőr kezelésében is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.