A reggeli péksütemények sorában nálunk dobogós helyen szerepel a bagel. A különleges zsemleféle rengetegféleképpen variálható, finom és tápláló szendvics készíthető belőle. Frissen az igazi, ám elkészítési ideje miatt ritkán sütöttük – eddig!
Nem tudjuk eldönteni, hogy ebben a két hozzávalós bagelben az a legjobb, hogy az eredeti receptben megadott idő töredéke alatt és pofonegyszerűen készül el, vagy az, hogy egészségesebb alternatívája a kelesztett változatnak. Mutatjuk is, mitől olyan szuper ez a verzió!
Hozzávalók (6-8 darabhoz):
300 g kelt tésztákhoz való liszt (vagy 300 g finomliszt 2 tk sütőporral elkeverve)
½ tk só
325 g zsírszegény görög joghurt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük.
Hozzákanalazzuk a görög joghurt háromnegyedét, és egy spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, míg kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a megmaradt joghurtot is, és alaposan elkeverjük az egészet. A tésztát lisztezett felületen kb. 5 percig dagasztjuk.
A tésztagombócot 6 (vagy 8 kisebb) részre osztjuk. Mindegyikből hosszú rudat formázunk, majd két ujjunk köré csavarjuk úgy, hogy kör formát kapjunk, a végeket pedig összetapasztjuk. (Ehhez használhatunk egy kis vizet, ha szükséges.)
Egy nagy lábasban vizet forralunk 2 ek szódabikarbónával, és a bageleket egyesével, oldalanként 1-1 percig főzzük benne. Azután szűrőkanállal mindet átszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint megszórhatjuk például szezám- vagy lenmaggal és/vagy mákkal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezután pedig nem marad más, mint a kedvenc feltéteinkkel megpakolva elfogyasztani!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.