Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Vadas marha
A reggeli péksütemények sorában nálunk dobogós helyen szerepel a bagel. A különleges zsemleféle rengetegféleképpen variálható, finom és tápláló szendvics készíthető belőle. Frissen az igazi, ám elkészítési ideje miatt ritkán sütöttük – eddig!

Nem tudjuk eldönteni, hogy ebben a két hozzávalós bagelben az a legjobb, hogy az eredeti receptben megadott idő töredéke alatt és pofonegyszerűen készül el, vagy az, hogy egészségesebb alternatívája a kelesztett változatnak. Mutatjuk is, mitől olyan szuper ez a verzió!

 

Finom és tápláló szendvicseket készíthetünk bagelből (Fotó: Shutterstock)
Finom és tápláló szendvicseket készíthetünk bagelből (Fotó: Shutterstock)

Hozzávalók (6-8 darabhoz):

  • 300 g kelt tésztákhoz való liszt (vagy 300 g finomliszt 2 tk sütőporral elkeverve)
  • ½ tk só
  • 325 g zsírszegény görög joghurt

Elkészítése:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük.
  2. Hozzákanalazzuk a görög joghurt háromnegyedét, és egy spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, míg kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a megmaradt joghurtot is, és alaposan elkeverjük az egészet. A tésztát lisztezett felületen kb. 5 percig dagasztjuk.
  3. A tésztagombócot 6 (vagy 8 kisebb) részre osztjuk. Mindegyikből hosszú rudat formázunk, majd két ujjunk köré csavarjuk úgy, hogy kör formát kapjunk, a végeket pedig összetapasztjuk. (Ehhez használhatunk egy kis vizet, ha szükséges.)
  4. Egy nagy lábasban vizet forralunk 2 ek szódabikarbónával, és a bageleket egyesével, oldalanként 1-1 percig főzzük benne. Azután szűrőkanállal mindet átszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint megszórhatjuk például szezám- vagy lenmaggal és/vagy mákkal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezután pedig nem marad más, mint a kedvenc feltéteinkkel megpakolva elfogyasztani!

(Forrás: tastemade)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.