Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A reggeli péksütemények sorában nálunk dobogós helyen szerepel a bagel. A különleges zsemleféle rengetegféleképpen variálható, finom és tápláló szendvics készíthető belőle. Frissen az igazi, ám elkészítési ideje miatt ritkán sütöttük – eddig!

Nem tudjuk eldönteni, hogy ebben a két hozzávalós bagelben az a legjobb, hogy az eredeti receptben megadott idő töredéke alatt és pofonegyszerűen készül el, vagy az, hogy egészségesebb alternatívája a kelesztett változatnak. Mutatjuk is, mitől olyan szuper ez a verzió!

Finom és tápláló szendvicseket készíthetünk bagelből (Fotó: Shutterstock)
Finom és tápláló szendvicseket készíthetünk bagelből (Fotó: Shutterstock)

Hozzávalók (6-8 darabhoz):

  • 300 g kelt tésztákhoz való liszt (vagy 300 g finomliszt 2 tk sütőporral elkeverve)
  • ½ tk só
  • 325 g zsírszegény görög joghurt

Elkészítése:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük.
  2. Hozzákanalazzuk a görög joghurt háromnegyedét, és egy spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, míg kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a megmaradt joghurtot is, és alaposan elkeverjük az egészet. A tésztát lisztezett felületen kb. 5 percig dagasztjuk.
  3. A tésztagombócot 6 (vagy 8 kisebb) részre osztjuk. Mindegyikből hosszú rudat formázunk, majd két ujjunk köré csavarjuk úgy, hogy kör formát kapjunk, a végeket pedig összetapasztjuk. (Ehhez használhatunk egy kis vizet, ha szükséges.)
  4. Egy nagy lábasban vizet forralunk 2 ek szódabikarbónával, és a bageleket egyesével, oldalanként 1-1 percig főzzük benne. Azután szűrőkanállal mindet átszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint megszórhatjuk például szezám- vagy lenmaggal és/vagy mákkal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezután pedig nem marad más, mint a kedvenc feltéteinkkel megpakolva elfogyasztani!

(Forrás: tastemade)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.