A kovászos uborka a nyár egyik legfontosabb kelléke, lehűtve igazi csemege. A leve azonban legtöbbször a mosogatóban végzi, holott az erjesztéssel készülő savanyúságnak minden jótékony hatását koncentráltan tartalmazza. Nézzük, mi mindenre lehet jó hatással, ha rendszeresen megisszuk a kovászos uborka levét!
Azzal, hogy a bélflóra egészséges működését támogatja, a kovászos uborka leve az immunrendszert is támogatja, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a bélflóránk az egész immunrendszerünk működésére kihat – így ha ott minden rendben van, könnyebben le tudjuk küzdeni a betegségeket.
Rendkívül alacsony kalóriatartalma miatt még a legszigorúbb diéta alatt is korlátlan mennyiségű kovászos uborkát lehet fogyasztani, hiszen 100 grammban mindössze 11 kalória található. Emellett már a leve önmagában fogyasztva is felpörgeti az emésztést, segít a szervezetnek a megtisztulásban.
Gyulladáscsökkentő hatása mellett tanulmányok szerint görcsoldó hatása is van, emiatt izomgörcsök esetén kiváló segítség. Ha edzés után fogyasztod, a gyulladáscsökkentő hatásnak köszönhetően segít megelőzni az izomlázat. Azonban arra ügyelj, hogy megterhelő edzés után fél decinél ne igyál többet, mert nagyobb mennyiségben túl sok sót viszel be a szervezetedbe vele.
A házi készítésű fermentált nyári savanyúság további jótékony hatásairól a ripost.hu-n olvashatsz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.