Az omlós tésztába a zsiradék egyharmada helyett dolgozz zsírszegény túrót! A kapcsos tortaformához való tésztamennyiség esetében ez kb. 6 grammal kevesebb zsír felhasználását jelenti. Persze, számíts rá, hogy a sütemény állaga egy picit megváltozik: nem lesz annyira porhanyós.
Zsiradék nélkül is fényes és finom lehet a desszert tetején a máz. Melegíts fel pl. sárgabaracklekvárt, majd passzírozd át, és ecsettel kend vékonyan a sütemény tetejére. A csokoládémázhoz képest ezzel a módszerrel 10 dekánként kb. 46 g zsírt takaríthatsz meg.
Kevert tészta készítésekor a margarin vagy a vaj felét helyettesítsd almapéppel! Ezzel a módszerrel darabonként kb. 100 kalóriával kevesebbet fog tartalmazni a sütemény. A tojások fele helyett is alkalmazhatod ezt a csodaszert: 1 db tojást kiválthatsz kb. 2 ek péppel, ily módon 7-8 g zsírt is megspórolhatsz.
Akár tepsiről, akár tortaformáról van szó, a sütőpapír használatával megspórolhatod az edény kikenéséhez szükséges 5-7 g zsírt. Ha muffint készítesz, papírkapszlival béleld ki a mélyedéseket.
A dióból és cukorból álló, kalóriadús grillázs helyett díszítésként szórj a süteményekre száraz serpenyőben megpirított hajdinát. Íze a dióéra emlékeztet, a zsírtartalma pedig szinte elenyésző az olajos magvakéhoz képest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.