1. Retek
A retekcsíra ízét a mustárolaj adja. Természetes antibiotikum, hatásos vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, a húgyhólyagot és a vesét, segít a kisebb vese- és epekövek eltávolításában.
Amire jó: epe-, vese- és májproblémákra
Íze: csípős
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, mártásokhoz
2. Lencse
A hüvelyes növény csírája elsősorban értékes fehérjékkel, B-vitaminokkal és rostokkal látja el a szervezetet. Ez a remek kombináció különösen az izmokat és az idegeket erősíti.
Amire jó: a kötélidegzetért
Íze: enyhe
Felhasználható: salátákhoz, zöldségekhez, tésztákhoz
3. Vöröshere
A növényi ösztrogénekhez hasonló hormonokban bővelkedő rétihere-csíra mérsékli a változókorral járó tüneteket, emellett javítja az általános közérzetet.
Amire jó: változókorban ideális
Íze: a zsenge borsóéra emlékezetet
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, levesekhez
4. Brokkoli
Igazi „csodaszer”: vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatású. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat, melyek szükségesek a szervezet ideális működéséhez.
Amire jó: csökkenti a daganatok kockázatát
Íze: finoman fűszeres
Felhasználható: salátákhoz, zöldséges ételekhez
5. Mungóbab
Az ázsiai konyhában igen kedvelt alapanyag könnyen csírázik, ezért a kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Jótékony hatását E-vitamin-tartalmának köszönheti, amely a csírázás során egyre növekszik. A benne lévő A-vitamin egyike a legjobb szabadgyök-fogóknak, ezáltal képes megakadályozni a sejtek károsodását.
Amire jó: a sejtek védelmében
Íze: kissé édeskés, enyhe
Felhasználható: salátákhoz, levesekhez, serpenyős ételekhez
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.