Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Karácsony

7 ehető karácsonyfadísz, ami nemcsak szép, de finom is

A csillámló gömbök mellé mi magunk is készíthetünk egyedi karácsonyi díszeket, amiket ráadásul meg is ehetünk. Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükséged, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyi dekor. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes dísz még karácsony előtt!

Unod a csillogó aranygirlandot? Egyetlen kibogozhatatlan galacsin lett az angyalhajból a karácsonyfadíszes dobozban? Esetleg, ugyanez a doboz kiesett a kezedből, miközben a létra tetején állva próbáltad kihalászni a hálózsákok mögül a spájzban? Semmi pánik! Nem kell több ezer forintot költened a komplett karácsonyfa-dekorra: néhány konyhai és kamrai alapanyag - és egy minimális kézügyesség - segítségével vadonatúj ruhába öltöztetheted idén a fádat!

Szaloncukor

Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészítheted. A fára pedig simán felakaszthatod, ha a csomgolásán átfűzöl egy cérnát.

Mézeskalács

A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvedre díszítheted, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.

Habkarika

Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette. Mutatunk hozzá egy tuti receptet is!

Popcorn füzér

Csak kipattogtatod a kukoricákat, felfűzöd őket egy cérnára, és teheted is fel a fára a fényfüzér mellé!

Pillecukor füzér

Akárcsak a popcorn füzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban felfűzöd őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokidon, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.

Szárított narancskarikák

Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.

Linzer
 

A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni - főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használsz.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.