Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Karácsony

7 ehető karácsonyfadísz, ami nemcsak szép, de finom is

A csillámló gömbök mellé mi magunk is készíthetünk egyedi karácsonyi díszeket, amiket ráadásul meg is ehetünk. Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükséged, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyi dekor. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes dísz még karácsony előtt!

Unod a csillogó aranygirlandot? Egyetlen kibogozhatatlan galacsin lett az angyalhajból a karácsonyfadíszes dobozban? Esetleg, ugyanez a doboz kiesett a kezedből, miközben a létra tetején állva próbáltad kihalászni a hálózsákok mögül a spájzban? Semmi pánik! Nem kell több ezer forintot költened a komplett karácsonyfa-dekorra: néhány konyhai és kamrai alapanyag - és egy minimális kézügyesség - segítségével vadonatúj ruhába öltöztetheted idén a fádat!

Szaloncukor

Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészítheted. A fára pedig simán felakaszthatod, ha a csomgolásán átfűzöl egy cérnát.

Mézeskalács

A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvedre díszítheted, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.

Habkarika

Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette. Mutatunk hozzá egy tuti receptet is!

Popcorn füzér

Csak kipattogtatod a kukoricákat, felfűzöd őket egy cérnára, és teheted is fel a fára a fényfüzér mellé!

Pillecukor füzér

Akárcsak a popcorn füzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban felfűzöd őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokidon, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.

Szárított narancskarikák

Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.

Linzer
 

A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni - főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használsz.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.