Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Érdekességek

3 + 1 szuper praktika a nagyi konyhájából, amit érdemes kipróbálni

Tény, hogy nagymamáink olyan magabiztosan mozognak a konyhában, mintha mesterszakácsok volnának. A kisujjukban van a sütés-főzés, minden csínját-bínját ismerik, és persze nem esnek kétségbe a legijesztőbb szituációkban sem. Tőlük lestünk el most szuper trükköket, amik hasznunkra lesznek a saját háztartásunkban is.

Ki ne emlékezne, milyen volt gyerekkorában a nagyi körül sürögni a konyhában, aki sztárséfeket megszégyenítő szakértelemmel és nyugalommal készítette a finomabbnál finomabb fogásokat. Nos, mivel mi nemcsak lábatlankodtunk a mama körül, hanem szemfülesek is voltunk, eltanultunk tőle néhány hasznos trükköt, amiket most veletek is megosztunk, hogy megkönnyítsük számotokra a mindennapos sütés-főzést. Cserébe csak annyit kérünk, hogy ti is adjátok majd tovább őket gyermekeiteknek, unokáitoknak.

A nagymamák elképesztő magabiztossággal mozognak a konyhában, a kisujjukban van a sütés-főzés. Érdemes ellesni tőlük a különféle fortélyokat, hogy mi is „mesterszakácsokká
A nagymamák elképesztő magabiztossággal mozognak a konyhában, a kisujjukban van a sütés-főzés. Érdemes ellesni tőlük a különféle fortélyokat, hogy mi is „mesterszakácsokká

Tuti tipp baconimádóknak

Ha nálad is elképzelhetetlen a reggeli frissen sült bacon nélkül, akkor ennek a trükknek nagyon fogsz örülni. A tökéletesen ropogós szalonnához csupán egyetlen titkos alapanyag szükségeltetik, ez pedig nem más, mint a liszt. Most minden bizonnyal leesett az állad a döbbenettől, de bizony ha sütés előtt megszórod a baconszeleteket némi liszttel, és úgy sütöd ki őket, elképesztően ropogósak lesznek, ráadásul a lisztnek köszönhetően nem fognak összeugrani sütés közben.

Az igazán ropogós és szép küllemű baconszeletekhez csupán egy kis rafinéria szükséges, amit a nagyitól lestünk el / Fotó: Shutterstock
Az igazán ropogós és szép küllemű baconszeletekhez csupán egy kis rafinéria szükséges, amit a nagyitól lestünk el / Fotó: Shutterstock

Így marad fehér a karfiol

Sokszor előfordul, hogy a karfiolrózsáknak elváltozik a színük főzés közben, gyakran barnává vagy szürkévé válnak. Szerencsére van egy nagyon egyszerű megoldás erre a problémára: adjunk egy csepp frissen facsart citromlevet a karfiol főzővizéhez, ezáltal a zöldség megtartja szép fehér színét, hála a déligyümölcs savasságának. Plusz a végeredmény még ízletesebb lesz.

Főzés közben nem fog elszíneződni a hófehér karfiol, ha megfogadjuk a nagymama tanácsát / Fotó: Shutterstock
Főzés közben nem fog elszíneződni a hófehér karfiol, ha megfogadjuk a nagymama tanácsát / Fotó: Shutterstock

Egyszerűbb krumplihámozás

Legyünk őszinték: a burgonyapucolás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé! Na de majd most! Gyerekjáték lesz megtisztítani a szemeket, ha egy kis időre sós, hideg vízbe áztatjuk őket. Ez segít fellazítani a héjat, ezáltal könnyebben eltávolíthatóvá válik. És hogy még ennél is egyszerűbb legyen: mártsuk a hámozót forró vízbe néhány másodpercre!

Ha te is macerásnak tartod a krumplihámozást, a nagyi tuti trükkjével megkönnyítheted a dolgod / Fotó: Shutterstock
Ha te is macerásnak tartod a krumplihámozást, a nagyi tuti trükkjével megkönnyítheted a dolgod / Fotó: Shutterstock

+1 tipp:

Te is rajongsz a füstölt-főtt sonkáért és a káposztafélékért, de nem szereted főzni őket, mert a kellemetlen szaguk elönti az egész lakást? Nos, nem vagy egyedül! De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy erre is van megoldás? Legközelebb, amikor sonka- vagy káposztafőzésre adod a fejed, adj a főzővizükhöz néhány teáskanál ecetet, ami semlegesíti a két összetevő aromáját, így otthonod friss és tiszta illatú marad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.