Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Érdekességek

4 szuper ötlet a gyömbér felhasználására

A gyömbér remek szolgálatot tesz különböző ételek, italok, levesek, főzelékek, húsok, desszertek ízesítéséhez, ráadásul nagyon egészséges is. Gyulladáscsökkentő hatású, ami megfázás esetén is igen jól jöhet.

Hatásos emésztési zavarok enyhítésére, mint például az enyhe gyomorrontás, vagy a puffadás, de émelygésnél, hányingernél is a segítségünkre lehet. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású. Egyes hagyományok szerint pedig a memóriát is javítja. Ráadásul sokféleképpen fogyasztható, máris mutatjuk, hogyan!

1. Hámozva vagy anélkül

Sokan nem tudják, de a gyömbért nem muszáj meghámozni, ugyanis a héja is ehető és még finom is, arra azonban érdemes figyelni, hogy ha nem vágjuk elég vékonyra, a nagy héjas darabok bizonyos ételekben zavaróak lehetnek.

Ha mégis a hámozás mellett döntünk, a kés helyett egy kanál jobb szolgálatot tehet:

2. Kisebb vagy nagyobb darabok

A szeletelésnél az első szabály, hogy vigyázzunk az ujjainkra, érdemes előre levágni a gyömbérről a hepehupákat, hogy könnyebb legyen szeletelni. Az, hogy mekkora szeletekre lesz szükségünk attól is függ, hogy mire használjuk. Teakészítésnél, például kifejezetten jók a nagyobb darabok, fűszerezésnél viszont aprókra van szükség.

A videóban megnézheted, hogy vághatod egyre kisebbre és kisebbre:

3. Pépesen is jó

Pürésíthetjük is, így például könnyebben ízesíthetünk vele leveseket vagy főzelékeket. A hámozatlan, vékonyra vágott gyömbérszeleteket tegyük a mixerbe és adjunk hozzá némi vizet, majd kezdődhet a keverés. A kész pürét akár le is fagyaszthatjuk, ha csak később lesz rá szükségünk.

4. Reszelve egyszerű

A gyömbér ajánlott napi adagja 1 gramm, amit akár reszelve mézzel is elfogyaszthatunk, finom és nagyon egészséges. Ráadásul így nem kell bajlódnunk a hámozással és a szeleteléssel, csak egy reszelőre lesz szükségünk.

MEGÉRKEZETT A BURGER KINGBE A HÚSMENTES WHOPPER!

6 ÉRDEKESSÉG A KÁPOSZTÁRÓL, AMIT EDDIG NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL

4 TIPP, HOGY JOBBAN MENJEN A RENDRAKÁS ÉS A TAKARÍTÁS

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.