Hatásos emésztési zavarok enyhítésére, mint például az enyhe gyomorrontás, vagy a puffadás, de émelygésnél, hányingernél is a segítségünkre lehet. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású. Egyes hagyományok szerint pedig a memóriát is javítja. Ráadásul sokféleképpen fogyasztható, máris mutatjuk, hogyan!
Sokan nem tudják, de a gyömbért nem muszáj meghámozni, ugyanis a héja is ehető és még finom is, arra azonban érdemes figyelni, hogy ha nem vágjuk elég vékonyra, a nagy héjas darabok bizonyos ételekben zavaróak lehetnek.
Ha mégis a hámozás mellett döntünk, a kés helyett egy kanál jobb szolgálatot tehet:
A szeletelésnél az első szabály, hogy vigyázzunk az ujjainkra, érdemes előre levágni a gyömbérről a hepehupákat, hogy könnyebb legyen szeletelni. Az, hogy mekkora szeletekre lesz szükségünk attól is függ, hogy mire használjuk. Teakészítésnél, például kifejezetten jók a nagyobb darabok, fűszerezésnél viszont aprókra van szükség.
A videóban megnézheted, hogy vághatod egyre kisebbre és kisebbre:
Pürésíthetjük is, így például könnyebben ízesíthetünk vele leveseket vagy főzelékeket. A hámozatlan, vékonyra vágott gyömbérszeleteket tegyük a mixerbe és adjunk hozzá némi vizet, majd kezdődhet a keverés. A kész pürét akár le is fagyaszthatjuk, ha csak később lesz rá szükségünk.
A gyömbér ajánlott napi adagja 1 gramm, amit akár reszelve mézzel is elfogyaszthatunk, finom és nagyon egészséges. Ráadásul így nem kell bajlódnunk a hámozással és a szeleteléssel, csak egy reszelőre lesz szükségünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.