Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Érdekességek

7 dolog, ami a testeddel történik, ha mogyoróvajat eszel

Itthon még mindig nem annyira elterjedt az amerikaiak kedvence, az isteni mogyoróvaj. Most bemutatjuk, miért érdemes megkedvelni!

1. Megőrzi az ép elménket

A krémben található egyszeresen telített zsírsavaknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, így megakadályozhatják az agykárosodást.

2. Jóllakunk

Gazdag zsírban és fehérjében, ezért rendkívül tápláló a mogyoróvaj. Az ideális napi adag két evőkanál.

3. Jót tehet a babának

A terhesség alatt fogyasztva megelőzhetjük gyermekünk mogyoróallergiájának kialakulását.

4. Alacsonyabb lesz a cukorbetegség kockázata

Heti ötször napi két evőkanálnyi mogyoróvaj majdnem 30%-kal csökkentheti a diabétesz kialakulásának esélyét!

5. épülnek az izmaink

A földimogyoró több fehérjét tartalmaz, mint az olajos magvak többi fajtája – 2 evőkanál 8 grammot. Így könnyebben épül az izom, és kevesebbet eszünk, mert sokáig tart a telítettségérzet.

6. Megerősödnek a csontjaink

A K-vitamin segíti a kalcium testünkön belüli terjedésében, ami jót tesz a csontok egészségének.

7. Energikusabbak leszünk

Mindez a fehérjének, a rostoknak és az egészséges zsíroknak köszönhetően. Éljen a mogyoróvaj!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.