Talán meglepő, de a világ kávéfogyasztóinak a háromnegyede tejjel issza a kávéját. Magyarországon a fogyasztók 81%-a önt a kávéjába tejet, vagy tejszínt. Mi magyarok a reggelt egy erős feketével indítjuk ugyan, de a nap folyamán elfogyasztott többi kávét már tejjek isszuk.
A legjobb baristákhoz hasonlóan a Nespresso-t is évek óta foglalkoztatja, hogy mi az az ideális ízvilág, testesség, keserűség, savasság és aroma, amit a tejes kávéreceptek kedvelői keresnek. Az új BARISTA CREATIONS kapszulakollekció fejlesztésénél az volt a cél, hogy tökéletes tejes élményt adjanak a kávékedvelőknek. Az új kapszulákat kifejezetten a tejjel készülő kávékhoz fejlesztették ki, legyen szó akár egy édeskés, krémes cappuccinóról, esetleg egy rövid, intenzív cortadóról.
“A kávé és a tej tökéletes harmóniáját kerestük, és munkánkhoz a profi baristák tudásából merítettünk ihletet.” - mondta el Karsten Ranitzsch, a Nespresso vezető kávészakértője. „Az elmúlt években rengeteg vásárlónkat kérdeztük meg, és kicsit sem volt meglepő, amikor kiderült, hogy az emberek mennyire szeretik tejjel fogyasztani a kávéjukat, és ezt milyen sokféleképpen is teszik. A kávépörkölőkből, kávékóstolókból, élelmiszeripari szakértőkből és mérnökökből összeállított csapatunk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kávé és a tej interakcióinak megismerésével megalkossa a tejes receptekhez leginkább illő kávékeverékeket, és így vásárlóink a BARISTA CREATIONS kávékapszuláink segítségével otthonukban is elkészíthessék kedvenc kávéházi receptjüket.”
A termékcsalád 3 tagja - Chiaro, Scuro, Corto - segítségével bárki megtalálhatja a számára ideális kávét. Az új sorozat tagjait fogyaszthatjuk növényi alapú tejjel, ehhez a főként a zabtejet, vagy a szójatejet ajánlják.
Hozzávalók:
2 szelet Nespresso sós-karamellás étcsokoládé
1.5%-os zsírtartalmú tej (100 ml, habosítva)
Nespresso BARISTA CREATIONS Scuro (espressóként elkészítve, 40 ml)
Eszközök: Nespresso View Cappuccino csésze + Nespresso Barista Receptkészítő vagy bármely Aeroccino tejhabosító illetve egyéb tejhabosító készülék
Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítés: Öntsd a 1.5%-os zsírtartalmú tejet a Barista Receptkészítő készülékébe vagy Aeroccino tejhabosítójába a minimum jelzőig! Válasszd ki a „Latte Art" receptet a Barista Receptkészítő készüléken, vagy készíts forró tejhabot tejhabosítójával! Egy csészébe tegyél két szelet sós-karamellás étcsokoládét! Főzz rá az étcsokoládéra egy Scuro kávékapszulát. Az elkészült meleg tejhabot öntsd a csészébe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.