Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Érdekességek

Ha ilyen csemegét vásároltál az Aldiban, azonnal vidd vissza, veszélyes lehet!

Aldi / Fotó: Shuttersock
A vásárlók körében kedvelt csemegét, aszalt sárgabarackot hívott vissza a forgalomból az Aldi - jelentette szerdán este a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Happy Harvest Aszalt sárgabarackját (200 g) határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

  • Termék megnevezése: Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200 g
  • Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; valamint 31.01.2025 és L:25/10-0
  • Kiszerelés: 200 g

Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

Mi kell tudni a kén-dioxidról?

Színtelen, erősen szúrós, fojtó szagú gáz, a kénessav anhidridje. Antimikrobiális, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gátolja az élelmiszerek barnulását. Az élelmiszeriparban jellemzően savanyúságok, alkoholos italok, gyümölcslevek, üdítőitalok, hámozott burgonya, szárított gyümölcsök és zöldségek, kekszek esetében engedélyezik a felhasználását. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.