Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Ha ilyen csemegét vásároltál az Aldiban, azonnal vidd vissza, veszélyes lehet!

Aldi / Fotó: Shuttersock
A vásárlók körében kedvelt csemegét, aszalt sárgabarackot hívott vissza a forgalomból az Aldi - jelentette szerdán este a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Happy Harvest Aszalt sárgabarackját (200 g) határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

  • Termék megnevezése: Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200 g
  • Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; valamint 31.01.2025 és L:25/10-0
  • Kiszerelés: 200 g

Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

Mi kell tudni a kén-dioxidról?

Színtelen, erősen szúrós, fojtó szagú gáz, a kénessav anhidridje. Antimikrobiális, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gátolja az élelmiszerek barnulását. Az élelmiszeriparban jellemzően savanyúságok, alkoholos italok, gyümölcslevek, üdítőitalok, hámozott burgonya, szárított gyümölcsök és zöldségek, kekszek esetében engedélyezik a felhasználását. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.