A málna kedvelt gyümölcs: ízletes, illatos, sőt nagyon egészséges is. Kényes, ezért már a vásárlásnál oda kell figyelni: kerüljük a puha, sérült szemeket, de azokat is, amelyeken elszíneződés vagy akár penész látható. Tartósítás nélkül hamar megromlik, 1-3 napnál tovább a hűtőben sem bírja. A fagyasztást jó ötlet, ha sok málnánk van, hiszen a felengedést követően az állaga és a színe szinte olyan, mint frissen.
Egészségvédő hatásai leginkább csak nyersen fogyasztva érvényesülnek, de felhasználhatjuk lekvárként, szörpként is, sőt készíthetünk belőle levest, smoothie-t is. Mi most egy nagyon ízletes, finom lekvár receptet mutatunk, amelyet egy kevés bazsalikommal bolondítunk meg. Ez a fűszernövény nagyon jól illik a málnához, próbáld ki – gyorsan elkészül és lenyűgözheted vele a családot, hiszen a málnalekvár nagy kedvence a gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.