Nem mindennapi gasztronómiai élménnyel fejezték be a munkát a helyszínen dolgozó magyar újságírók a finnországi jégkorong-világbajnokságon.
„13 nap, számtalan izgalmas hokimeccs és remek szaunázások után búcsúzunk Tamperétől, Finnországtól és elindulunk hazafelé. Ám előtte még megfőztük a finnek autentikus és kedvenc ebédjét” – írja az Origo.
A kollégák által készített videóból kiderül, hogy ebédjük hamisítatlan szarvasmenü volt – konzervváltozatban. Nyitányként egy szószsűrűségű, füstölt szarvashússal jól megpakolt krémlevest fogyasztottak el. Ezt követően a löncshúsra emlékeztető, grillezett szarvashúsból, valamint húsgolyóból álló főfogást áfonyalekvárral és majonézes-hagymás burgonyasalátával körítve tálalták. A tartalmas ebédet – akárcsak az igazi finnek – jéghideg, friss tejjel öblítették le.
A magyar jégkorong-válogatott hétfő este szétlövésben kikapott Ausztriától a világbajnokság finnországi A-csoportjában, ezzel eldőlt, hogy nem sikerül bennmaradnia az elitben.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.