A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Nálunk egyelőre viszonylag olcsó és nem is igazán kedvelt az ominózus zöldség, de 2020-ban nagyot fordulhat a dolog. Mutatjuk, miről is van szó!

Hogy hogyan lesz egy átlagos vagy éppen kevésbé népszerű zöldségből slágerélelmiszer? A válasz egyszerű, divatba jön, méghozzá úgy, hogy a sztárséfek elkezdik használni, ezáltal pedig erősen felértékelődik. A Metro News szerint pont ez történik most a tarlórépával is.

A hullám Nagy Britanniában kezdődött, ahol a sztárséfek nem is elsősorban a széles körben ismert gyökeret, hanem a tarlórépa zöldjét kezdték el egyre gyakrabban használni különböző ételek elkészítéséhez. Egyébként, ha az étlapon vagy egy receptben látnánk, nem biztos, hogy felismernénk, ugyanis az olasz, cime di rapa elnevezést használják, de bizony a tarlórépáról van szó!

A dolog egyébként nem teljesen újkeletű, csak most kezd szélesebb körben elterjedni. A tarlórépának számtalan előnye van, köztük az, hogy igen sokféleképpen lehet hasznosítani. Nem véletlenül mind az olasz, mind a spanyol, de ugyanúgy a koreai konyha egyik fontos alapanyaga is. A sztárséf, Giorgio Locatelli a brit lapoknak azt nyilatkozta, hogy a fehérrépa leveleinek fogyasztása az olasz Pulgia környékén például régóta bevett szokás. A londoni West Enden a nevét viselő Michelin-csillagos étteremben dolgozó séf hozzátette, ő elsősorban sokoldalúsága miatt szeret a kissé kesernyés ízű cime di rapával dolgozni.

Akárcsak Locatelli éttermében, London más luxuséttermeiben is előkelő helyre kerültek a menüsorokon a tarlórépa felhasználásával készült ételek. Van, ahol a főétel részeként szolgálják fel, például csirkemájjal párosítva, máshol hallal és chilivel együtt kerül a tányérra. Valószínűleg már csak idő kérdése, hogy ithton is igazán divatba jöjjön, ezért szerintünk érdemes elkezdeni vele kísérletezgetni!

5 IMMUNERŐSÍTŐ ZÖLDSÉG, MELYEKET ÉRDEMES BEIKTATNUNK ÉTRENDÜNKBE>>>

EZT A 3 ZÖLDSÉGET FOGYASZTJÁK LEGGYAKRABBAN A MAGYAROK>>>

20 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG, AMIKET SOHA NE TÁROLJ EGYMÁS MELLETT - 1. RÉSZ>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.