Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Nálunk egyelőre viszonylag olcsó és nem is igazán kedvelt az ominózus zöldség, de 2020-ban nagyot fordulhat a dolog. Mutatjuk, miről is van szó!

Hogy hogyan lesz egy átlagos vagy éppen kevésbé népszerű zöldségből slágerélelmiszer? A válasz egyszerű, divatba jön, méghozzá úgy, hogy a sztárséfek elkezdik használni, ezáltal pedig erősen felértékelődik. A Metro News szerint pont ez történik most a tarlórépával is.

A hullám Nagy Britanniában kezdődött, ahol a sztárséfek nem is elsősorban a széles körben ismert gyökeret, hanem a tarlórépa zöldjét kezdték el egyre gyakrabban használni különböző ételek elkészítéséhez. Egyébként, ha az étlapon vagy egy receptben látnánk, nem biztos, hogy felismernénk, ugyanis az olasz, cime di rapa elnevezést használják, de bizony a tarlórépáról van szó!

A dolog egyébként nem teljesen újkeletű, csak most kezd szélesebb körben elterjedni. A tarlórépának számtalan előnye van, köztük az, hogy igen sokféleképpen lehet hasznosítani. Nem véletlenül mind az olasz, mind a spanyol, de ugyanúgy a koreai konyha egyik fontos alapanyaga is. A sztárséf, Giorgio Locatelli a brit lapoknak azt nyilatkozta, hogy a fehérrépa leveleinek fogyasztása az olasz Pulgia környékén például régóta bevett szokás. A londoni West Enden a nevét viselő Michelin-csillagos étteremben dolgozó séf hozzátette, ő elsősorban sokoldalúsága miatt szeret a kissé kesernyés ízű cime di rapával dolgozni.

Akárcsak Locatelli éttermében, London más luxuséttermeiben is előkelő helyre kerültek a menüsorokon a tarlórépa felhasználásával készült ételek. Van, ahol a főétel részeként szolgálják fel, például csirkemájjal párosítva, máshol hallal és chilivel együtt kerül a tányérra. Valószínűleg már csak idő kérdése, hogy ithton is igazán divatba jöjjön, ezért szerintünk érdemes elkezdeni vele kísérletezgetni!

5 IMMUNERŐSÍTŐ ZÖLDSÉG, MELYEKET ÉRDEMES BEIKTATNUNK ÉTRENDÜNKBE>>>

EZT A 3 ZÖLDSÉGET FOGYASZTJÁK LEGGYAKRABBAN A MAGYAROK>>>

20 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG, AMIKET SOHA NE TÁROLJ EGYMÁS MELLETT - 1. RÉSZ>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.