Hogy hogyan lesz egy átlagos vagy éppen kevésbé népszerű zöldségből slágerélelmiszer? A válasz egyszerű, divatba jön, méghozzá úgy, hogy a sztárséfek elkezdik használni, ezáltal pedig erősen felértékelődik. A Metro News szerint pont ez történik most a tarlórépával is.
A hullám Nagy Britanniában kezdődött, ahol a sztárséfek nem is elsősorban a széles körben ismert gyökeret, hanem a tarlórépa zöldjét kezdték el egyre gyakrabban használni különböző ételek elkészítéséhez. Egyébként, ha az étlapon vagy egy receptben látnánk, nem biztos, hogy felismernénk, ugyanis az olasz, cime di rapa elnevezést használják, de bizony a tarlórépáról van szó!
A dolog egyébként nem teljesen újkeletű, csak most kezd szélesebb körben elterjedni. A tarlórépának számtalan előnye van, köztük az, hogy igen sokféleképpen lehet hasznosítani. Nem véletlenül mind az olasz, mind a spanyol, de ugyanúgy a koreai konyha egyik fontos alapanyaga is. A sztárséf, Giorgio Locatelli a brit lapoknak azt nyilatkozta, hogy a fehérrépa leveleinek fogyasztása az olasz Pulgia környékén például régóta bevett szokás. A londoni West Enden a nevét viselő Michelin-csillagos étteremben dolgozó séf hozzátette, ő elsősorban sokoldalúsága miatt szeret a kissé kesernyés ízű cime di rapával dolgozni.
Akárcsak Locatelli éttermében, London más luxuséttermeiben is előkelő helyre kerültek a menüsorokon a tarlórépa felhasználásával készült ételek. Van, ahol a főétel részeként szolgálják fel, például csirkemájjal párosítva, máshol hallal és chilivel együtt kerül a tányérra. Valószínűleg már csak idő kérdése, hogy ithton is igazán divatba jöjjön, ezért szerintünk érdemes elkezdeni vele kísérletezgetni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.