Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A mogyoróvaj rendkívül megosztó dolog. Míg az amerikaiak és a hollandok egy emberként rajonganak érte, addig nálunk elég szórványosan lelhetők csak fel az igazi mogyoróvaj rajongók.

Holott a mogyoróvaj remek alapanyag, nem csak toast kenyérre kenhető, hanem süteményekhez is adható, ahol rögvest életre kel és megszeretteti magát.

Kétféle mogyoróvajat találsz

A mogyoróvajból általában kétfélével találkozni a boltokban: a krémes és a ropogós változattal. A krémes mogyoróvaj homogén massza, míg a ropogóst apró mogyoródarabok teszik még izgalmasabbá. Az enyhén sós krém tökéletes helyre lelhet jó néhány süteményben.

Erre használd!

A mogyoróvajat tehetjük a tésztára vagy éppenséggel a tésztába. Az enyhén sós mogyorókrémmel készíthetünk különféle omlós tésztákat, kekszeket, nincs más dolgunk, csak a jól bevált receptjeink zsiradékmennyiségéből kell egy részt mogyoróvajra kiváltani. Hogy pontosan mennyit, az attól függ, hogy milyen intenzitású tésztára vágyunk, egyértelműen mogyoróvajas kekszet szeretnénk, vagy csak afféle fűszerként használjuk a mogyoróvajat.

Mogyoróvajas töltelék

A mogyoróvaj tölteléknek is kitűnő, zsírtartalma miatt jól kenhető és egyszerűen fűszerezhető. A mogyoróvajat gyakran házasítják tejcsokoládéval, fehér csokoládéval, juharsziruppal, kerülhetnek bele különféle aszalt gyümölcsök, mint például a mazsola, az aszalt sárgabarack, aszalt szilva avagy épp szárított füge. Fűszere lehet szinte bármely édes süteménynek, de önmagában is elég karakteres, nem igényli feltétlen a további fűszerezést. Omlós tésztákba, kelt tésztákba vagy épp kevert tésztákba is könnyedén belekomponálható a mogyoróvajjal készített krém.

Tedd cookie-ba!

Nagyon kellemes csemege a mogyoróvajas fehér csokoládéban gazdag cookie, de a brownie-nkat is felturbózhatjuk néhány csík, a még folyós masszába csorgatott mogyoróvajjal, a bolti kekszek édességét is jól ellenpontozhatjuk egy vékony réteg enyhén sós krémmel.

+ 1 tipp:

A mogyoróvaj a pogácsa, sós aprósütemény vonalon is izgalmas újdonságokat tartogat. Érdemes a töpörtyűs pogácsát töpörtyűkrém helyett mogyoróvajjal elkészíteni.

Mogyoróvajas recepteket itt találsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.