Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A mogyoróvaj rendkívül megosztó dolog. Míg az amerikaiak és a hollandok egy emberként rajonganak érte, addig nálunk elég szórványosan lelhetők csak fel az igazi mogyoróvaj rajongók.

Holott a mogyoróvaj remek alapanyag, nem csak toast kenyérre kenhető, hanem süteményekhez is adható, ahol rögvest életre kel és megszeretteti magát.

Kétféle mogyoróvajat találsz

A mogyoróvajból általában kétfélével találkozni a boltokban: a krémes és a ropogós változattal. A krémes mogyoróvaj homogén massza, míg a ropogóst apró mogyoródarabok teszik még izgalmasabbá. Az enyhén sós krém tökéletes helyre lelhet jó néhány süteményben.

Erre használd!

A mogyoróvajat tehetjük a tésztára vagy éppenséggel a tésztába. Az enyhén sós mogyorókrémmel készíthetünk különféle omlós tésztákat, kekszeket, nincs más dolgunk, csak a jól bevált receptjeink zsiradékmennyiségéből kell egy részt mogyoróvajra kiváltani. Hogy pontosan mennyit, az attól függ, hogy milyen intenzitású tésztára vágyunk, egyértelműen mogyoróvajas kekszet szeretnénk, vagy csak afféle fűszerként használjuk a mogyoróvajat.

Mogyoróvajas töltelék

A mogyoróvaj tölteléknek is kitűnő, zsírtartalma miatt jól kenhető és egyszerűen fűszerezhető. A mogyoróvajat gyakran házasítják tejcsokoládéval, fehér csokoládéval, juharsziruppal, kerülhetnek bele különféle aszalt gyümölcsök, mint például a mazsola, az aszalt sárgabarack, aszalt szilva avagy épp szárított füge. Fűszere lehet szinte bármely édes süteménynek, de önmagában is elég karakteres, nem igényli feltétlen a további fűszerezést. Omlós tésztákba, kelt tésztákba vagy épp kevert tésztákba is könnyedén belekomponálható a mogyoróvajjal készített krém.

Tedd cookie-ba!

Nagyon kellemes csemege a mogyoróvajas fehér csokoládéban gazdag cookie, de a brownie-nkat is felturbózhatjuk néhány csík, a még folyós masszába csorgatott mogyoróvajjal, a bolti kekszek édességét is jól ellenpontozhatjuk egy vékony réteg enyhén sós krémmel.

+ 1 tipp:

A mogyoróvaj a pogácsa, sós aprósütemény vonalon is izgalmas újdonságokat tartogat. Érdemes a töpörtyűs pogácsát töpörtyűkrém helyett mogyoróvajjal elkészíteni.

Mogyoróvajas recepteket itt találsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.