Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A mogyoróvaj rendkívül megosztó dolog. Míg az amerikaiak és a hollandok egy emberként rajonganak érte, addig nálunk elég szórványosan lelhetők csak fel az igazi mogyoróvaj rajongók.

Holott a mogyoróvaj remek alapanyag, nem csak toast kenyérre kenhető, hanem süteményekhez is adható, ahol rögvest életre kel és megszeretteti magát.

Kétféle mogyoróvajat találsz

 

 

A mogyoróvajból általában kétfélével találkozni a boltokban: a krémes és a ropogós változattal. A krémes mogyoróvaj homogén massza, míg a ropogóst apró mogyoródarabok teszik még izgalmasabbá. Az enyhén sós krém tökéletes helyre lelhet jó néhány süteményben.

Erre használd!

A mogyoróvajat tehetjük a tésztára vagy éppenséggel a tésztába. Az enyhén sós mogyorókrémmel készíthetünk különféle omlós tésztákat, kekszeket, nincs más dolgunk, csak a jól bevált receptjeink zsiradékmennyiségéből kell egy részt mogyoróvajra kiváltani. Hogy pontosan mennyit, az attól függ, hogy milyen intenzitású tésztára vágyunk, egyértelműen mogyoróvajas kekszet szeretnénk, vagy csak afféle fűszerként használjuk a mogyoróvajat.

Mogyoróvajas töltelék

A mogyoróvaj tölteléknek is kitűnő, zsírtartalma miatt jól kenhető és egyszerűen fűszerezhető. A mogyoróvajat gyakran házasítják tejcsokoládéval, fehér csokoládéval, juharsziruppal, kerülhetnek bele különféle aszalt gyümölcsök, mint például a mazsola, az aszalt sárgabarack, aszalt szilva avagy épp szárított füge. Fűszere lehet szinte bármely édes süteménynek, de önmagában is elég karakteres, nem igényli feltétlen a további fűszerezést. Omlós tésztákba, kelt tésztákba vagy épp kevert tésztákba is könnyedén belekomponálható a mogyoróvajjal készített krém.

Tedd cookie-ba!

Nagyon kellemes csemege a mogyoróvajas fehér csokoládéban gazdag cookie, de a brownie-nkat is felturbózhatjuk néhány csík, a még folyós masszába csorgatott mogyoróvajjal, a bolti kekszek édességét is jól ellenpontozhatjuk egy vékony réteg enyhén sós krémmel.

 

 

+ 1 tipp:

A mogyoróvaj a pogácsa, sós aprósütemény vonalon is izgalmas újdonságokat tartogat. Érdemes a töpörtyűs pogácsát töpörtyűkrém helyett mogyoróvajjal elkészíteni.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.