Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Érdekességek

Nem is gondolnád, mit tesz Jamie Oliver a pizzára – meglepő, de a végeredmény isteni!

A pizza úgy jó, ha egyszerű, jó minőségű alapanyagokból készül, és ennek a szabálynak eleget tesz Jamie Oliver verziója is. Csupán egy plusz hozzávalóval bolondította meg az alapreceptet, amitől csak még finomabb lett mindenki kedvence.

A sztárséf a közösségi médiás oldalán mutatta meg, milyen extra hozzávalóval érdemes feldobni a pizzát. A legvégén feltétként használt alapanyag megosztó lehet, de az ízélmény magáért beszél. Íme, a recept!

Mediterrán életérzés

A Jamie által kreált pizza hamisítatlan mediterrán fogás. Az utóbbi időben a szakács a méztermelésnek szenteli a szabadidejét, így ez a különleges hozzávaló nem maradhatott le a pizzáról sem. Ahogy ő maga fogalmaz, szenzációs ízvilágot ad az ételnek.

Jamie Oliver szőlős-mézes pizzája (Fotó: Jamie Oliver Instagram-oldala)
Jamie Oliver szőlős-mézes pizzája (Fotó: Jamie Oliver Instagram-oldala)

Jamie Oliver szőlős-mézes pizzája

Hozzávalók (1 db pizzához):

  • 1 adag pizzatészta
  • mozzarella sajt ízlése szerint
  • pecorino sajt ízlése szerint
  • 1 db lila hagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db szőlőfürt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra állítva.
  2. A pizzatésztát kinyújtjuk, vagy kézzel megformázzuk. A mozzarellát a tésztára tépkedjük, majd gazdagon reszelünk rá a pecorinóból is.
  3. A lila hagymát vékony félkarikákra szeleteljük. A rozmaringot egy nagyobb mozsárban vagy tálban kicsit megtörjük, és megsózzuk. Hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a pizzára halmozzuk.
  4. A pizzát a sütőbe toljuk, és néhány perc alatt készre sütjük.

Jamie extra tippjei

Ha otthon, a sütőben készítjük a pizzát, érdemes pizzakövet használni.
Ha többféle szőlőt használunk, még jobb lesz a végeredmény.

A pizzasütésről készített videó a séf Instagram-oldalán tekinthető meg.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.