Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ha szereted a török konyhát, biztosan találkoztál már a kadayif tésztával. Ha nem, most elmondjuk, mit takar ez a különleges név és azt is megmutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőle.

A kadayif egy különleges, vékony, cérnametélt-szerű tészta, amely Törökországból származik, de a Közel-Kelet számos országában elterjedt, és mindegyik régióban másképp készítik. 

Kataifi,Dough,On,A,Wooden,Board,,Thin,Strands,Of,Dough.
A kadayif hasonlít a mi cérnametéltünkre / Fotó: Shutterstock

A tésztát nagyon finomra őrölt búzalisztből készítik, vékony szálakra formázzák, és elsősorban édességek alapanyagként használják. Az elkészített kadayif ropogós textúrát ad az ételeknek, ami különlegessé teszi az belőle készült fogásokat. Itthon török boltokban tudod beszerezni, de ha nem elérhető, helyettesítheted cérnametélttel is. Érdemes legalább egyszer kipróbálni, hátha sikere lesz valamelyik édes finomságnak!

Népszerű kadayifból készült ételek

Künefe
Künefe, ahol a sós és édes ízek találkoznak / Fotó: Shutterstock
 

A künefe a legismertebb kadayif-desszert, amit sajtkrémmel töltenek meg, majd ropogósra sütnek. Végül cukorsziruppal locsolják meg, a végeredmény különlegessége pedig a sós és édes ízek kombinációja. Ez a desszert különösen népszerű Törökországban és Libanonban.

Pistachio,Kadayif,On,A,Plate.,Turkish,Dessert,Kadayif,With,Pistachio
Pisztáciás kadayif / Fotó: Shutterstock

A diós vagy pisztáciás kadayif sem mondható bonyolult édességnek: a tésztát dióval vagy pisztáciával töltik meg, rétegesen összerakják, majd cukorsziruppal öntik le. Ez a változat hasonlít a baklavához, de a kadayif ropogósabb textúrát ad az egyébként nagyon édes desszertnek.

Traditional,Delicious,Turkish,Food;,Walnut,Kadayif,,Turkish,Name;,Kase,Kadayif
Kadayif fészkek / Fotó: Shutterstock

A kadayif fészek elkészítse: a tésztát kis fészkekké formálják, melyekbe diót vagy más magvakat töltenek, majd megsütik és sziruppal locsolják meg. Ez a legegyszerűbb kadayif recept, gyakran találkozhatsz vele török éttermekben.

Kevésbé ismert, hogy a kadayif tészta sós ételekhez is felhasználható. Például tenger gyümölcseit, csirkét vagy sajtot csomagolnak a tésztába, majd ropogósra sütik.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.