A diétázók szinte első lépése, hogy megszabadulnak a kenyerektől, édes és sós pékáruktól. Ha valaki reggelente vagy tízóraira eddig csak szendvicset evett, akkor nagy kihívás elé kerül, hogy mivel helyettesítse a zsemlét és a kiflit. Aki pedig gluténérzékeny, nos annak extra kihívás megtalálni, mi fogja össze a szendvicsfeltéteket.
Ha szeretnéd lecsökkenteni a szénhidrátbevitelt, vagy el kell hagyd a búzafinomlisztből készült pékárukat, akkor ne is keresgélj tovább, csak menj ki a konyhakertbe, látogass el egy zöldségeshez vagy valamelyik élelmiszerboltba, ugyanis a szemed előtt volt eddig is a tökéletes helyettesítő.
Szinte bármelyik paprikát használhatjuk a zsemlék, kenyérszeletek helyett, de mégis a legjobban a kaliforniai paprika működik szendvicsként. Mosd meg a paprikát, hosszában vágd ketté és szedd ki a csumáját, a zöld szárrésszel együtt. Ezután nincs más dolgod, mint ízlés szerint megtölteni a paprikát.
A paprikaszendvicsben a megszokott kencék (mint a vaj vagy a margarin) nem működnek. A paprikaszeleteket kend meg sajtkrémmel, majonézzel, körözöttel, túróval vagy krémtúróval, cottage cheese-zel, esetleg humusszal. Kerülhet a két szelet zöldség közé házilag készített tonhal- vagy tojáskrém is.
A további feltétek már lehetnek azok, amiket a szendvicsbe is használsz: sonkák és szalámik, sajtok, karikára szelt főtt tojás, valamint kerülhetnek a paprikaszendvicsbe további zöldségek is – olvasható a Daily Meal cikkében.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.