15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Érdekességek

Kulináris élmények Bodrogkeresztúron: a hely, ahol élmény enni

Finom ételeket adni és kellemes élményeket nyújtani, hogy a vendég visszatérjen – ez a hitvallása a júniusban nyitott Dereszla Bisztró csapatának. Bodrogkeresztúron, a Bodrog partján található étterem a hagyományos ízek kedvelői mellett azokat is várja, akik olyan ételeket szeretnének fogyasztani, amelyeket máshol nem találnak meg.
A Dereszla pincészet finom borait is megkóstolhatjuk a bisztróban
A Dereszla pincészet finom borait is megkóstolhatjuk a bisztróban

Nem egy egyszerű bisztrókonyha menüjéből választhat az, aki Tokaj-Hegyalján a Dereszla Bisztróban költ el egy ebédet, vagy vacsorát. A júniusban nyílt étterem nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy néhány éven belül a térség legjobb vendéglátóhelye legyen. Ennek érdekében, egyedi, ötletes és dekoratív ételekkel igyekeznek a vendégekbe maradandó élményt hagyni.

- A hagyományos bisztróstílus helyett, mi a fine bisztró vonalat képviseljük – mesélte Csorba István, az étterem séfje. – Az étlapunk ugyan kicsi, de mi inkább a frissességre, szezonalitásra törekszünk. Nálunk alapvető, hogy az étel ne csak finom legyen, hanem jól is nézzen ki. Szeretnénk, ha azok az emberek is tudnának nálunk mit enni, akik egyszerűbb ételekre, hagyományos ízekre vágynak és azok is, akik olyan tételeket szeretnének, amik nem mindenhol találhatóak meg.

A Bodrogkavics a Dereszla Bisztró különleges desszertje
A Bodrogkavics a Dereszla Bisztró különleges desszertje

Az étterem étlapja kéthetente frissül, de vannak olyan ételek, amelyek állandóan szerepelnek a kínálatban, mint például a kacsamáj torchon, vagy a jellegzetes Bodrogkavics nevű fehércsokis crumble, amit furmint sorbet-val kínálnak. A Bodrog-partján és a Tisza közelségében persze elengedhetetlen, hogy halételek ne szerepeljenek a kínálatban. A Dereszlában egy jó tiszai halászlére, vagy fogas filére is betérhetünk. Az ételekhez pedig a Dereszla pincészet különleges furmintjait, aszúit kóstolhatják. A vendégek emellett saját szemükkel láthatják, hogy a látványkonyhában, hogyan készíti el Csorba István és csapata az ételeket.

A hagyományos bisztróstílus helyett, a fine bisztró vonalat képviselik
A hagyományos bisztróstílus helyett, a fine bisztró vonalat képviselik

- Szerettük volna, hogy lássák az emberek, hogy kik dolgoznak itt, és hogyan készülnek az ételeink. A látványkonyhánkkal még bizalmasabbá, még személyesebbé tudjuk tenni a kapcsolatot a vendégeinkkel. Nemcsak az a célunk ugyanis, hogy jóllakottan távozzanak innen, hanem az is, hogy kellemes élményekkel menjenek el, hogy aztán vissza is térjenek ide. A folyamatosan visszajáró vendég a legjobb visszajelzés egy étterem számára – mondta Csorba István.

Élményekben pedig nincsen hiány Bodrogkeresztúron. A Dereszla pincészet különleges dűlőtúráin bepillantást nyerhetünk a furmint, a híres tokaji aszú és a pezsgő készítésébe, de számos egyéb programon töltődhetnek fel a családok, vendégek.

A borok mellett finom pezsgőket is kóstolhatunk
A borok mellett finom pezsgőket is kóstolhatunk

- Gator-, illetve terepautós túrákat, bortúrákat, zempléni vártúrákat szervezünk a vendégeknek, grillezéssel, tábortűzzel – mesélte Bai István, a Dereszla pincészet borásza, technikai igazgatója. – Újdonság a programjaink között a borkóstolással egybekötött hajós túra a Bodrogon és a Tiszán. Ha valaki több napra szeretne hozzánk jönni, a Henye vendégházban és a környező vendégházakban is el tudjuk őket szállásolni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.