Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Érdekességek

Kulináris élmények Bodrogkeresztúron: a hely, ahol élmény enni

Finom ételeket adni és kellemes élményeket nyújtani, hogy a vendég visszatérjen – ez a hitvallása a júniusban nyitott Dereszla Bisztró csapatának. Bodrogkeresztúron, a Bodrog partján található étterem a hagyományos ízek kedvelői mellett azokat is várja, akik olyan ételeket szeretnének fogyasztani, amelyeket máshol nem találnak meg.
A Dereszla pincészet finom borait is megkóstolhatjuk a bisztróban
A Dereszla pincészet finom borait is megkóstolhatjuk a bisztróban

Nem egy egyszerű bisztrókonyha menüjéből választhat az, aki Tokaj-Hegyalján a Dereszla Bisztróban költ el egy ebédet, vagy vacsorát. A júniusban nyílt étterem nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy néhány éven belül a térség legjobb vendéglátóhelye legyen. Ennek érdekében, egyedi, ötletes és dekoratív ételekkel igyekeznek a vendégekbe maradandó élményt hagyni.

- A hagyományos bisztróstílus helyett, mi a fine bisztró vonalat képviseljük – mesélte Csorba István, az étterem séfje. – Az étlapunk ugyan kicsi, de mi inkább a frissességre, szezonalitásra törekszünk. Nálunk alapvető, hogy az étel ne csak finom legyen, hanem jól is nézzen ki. Szeretnénk, ha azok az emberek is tudnának nálunk mit enni, akik egyszerűbb ételekre, hagyományos ízekre vágynak és azok is, akik olyan tételeket szeretnének, amik nem mindenhol találhatóak meg.

A Bodrogkavics a Dereszla Bisztró különleges desszertje
A Bodrogkavics a Dereszla Bisztró különleges desszertje

Az étterem étlapja kéthetente frissül, de vannak olyan ételek, amelyek állandóan szerepelnek a kínálatban, mint például a kacsamáj torchon, vagy a jellegzetes Bodrogkavics nevű fehércsokis crumble, amit furmint sorbet-val kínálnak. A Bodrog-partján és a Tisza közelségében persze elengedhetetlen, hogy halételek ne szerepeljenek a kínálatban. A Dereszlában egy jó tiszai halászlére, vagy fogas filére is betérhetünk. Az ételekhez pedig a Dereszla pincészet különleges furmintjait, aszúit kóstolhatják. A vendégek emellett saját szemükkel láthatják, hogy a látványkonyhában, hogyan készíti el Csorba István és csapata az ételeket.

A hagyományos bisztróstílus helyett, a fine bisztró vonalat képviselik
A hagyományos bisztróstílus helyett, a fine bisztró vonalat képviselik

- Szerettük volna, hogy lássák az emberek, hogy kik dolgoznak itt, és hogyan készülnek az ételeink. A látványkonyhánkkal még bizalmasabbá, még személyesebbé tudjuk tenni a kapcsolatot a vendégeinkkel. Nemcsak az a célunk ugyanis, hogy jóllakottan távozzanak innen, hanem az is, hogy kellemes élményekkel menjenek el, hogy aztán vissza is térjenek ide. A folyamatosan visszajáró vendég a legjobb visszajelzés egy étterem számára – mondta Csorba István.

Élményekben pedig nincsen hiány Bodrogkeresztúron. A Dereszla pincészet különleges dűlőtúráin bepillantást nyerhetünk a furmint, a híres tokaji aszú és a pezsgő készítésébe, de számos egyéb programon töltődhetnek fel a családok, vendégek.

A borok mellett finom pezsgőket is kóstolhatunk
A borok mellett finom pezsgőket is kóstolhatunk

- Gator-, illetve terepautós túrákat, bortúrákat, zempléni vártúrákat szervezünk a vendégeknek, grillezéssel, tábortűzzel – mesélte Bai István, a Dereszla pincészet borásza, technikai igazgatója. – Újdonság a programjaink között a borkóstolással egybekötött hajós túra a Bodrogon és a Tiszán. Ha valaki több napra szeretne hozzánk jönni, a Henye vendégházban és a környező vendégházakban is el tudjuk őket szállásolni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.