A kutatók 100 olyan kismama magzatáról készítettek felvételeket 4D-ultrahanggal, akik terhességük 32-36 hetében jártak. Az eredményből világosan kiderült, hogy a magzatok bizony reagáltak az anyjuk által megevett ételek ízére. A legvalószínűbb magyarázat erre az lehet, hogy a magzat már a magzatvíz lenyelésével érzi a szülő által elfogyasztott étel ízét, illetve zamatát. Az eddigi tapasztalatok alapján arra is fény derült, hogy sárgarépa mosolyt csalt a kicsik arcára, míg a zöld zöldségektől szinte sírva fakadtak.
A tanulmány arra is rávilágított, hogy már egy igen minimális ízhatás is elegendő ahhoz, hogy a magzat reagáljon. Az eredmények hitelesítése érdekében létrehoztak egy kontrollcsoportot is, akik szintén részt vettek az ultrahangos kutatásban, ám ők a vizsgálatok előtt semmilyen élelmiszert nem fogyasztottak.
A fentiek tudatában arra következtethetünk, hogy az anyuka már a születése előtt befolyásolhatja a gyerek ízlését. Ha változatosan, sokféle élelmiszert fogyaszt, akkor kevesebb az esélye annak, hogy a gyerek később válogatós lesz. Ez azzal magyarázható, hogy a kicsi már a méhen belül hozzászokik azoknak az ételeknek az ízéhez is, amit egyébként kevésbé kedvel.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.