Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Érdekességek

Már az anyaméhben sírva fakad a gyerek ezektől a zöldségektől

Nagyon úgy fest, hogy a durhami egyetem kutatóinak sikerült bizonyítaniuk, hogy a magzatok egyértelműen érzik az édesanyjuk által elfogyasztott ételek ízét, illatát. Mindezt egy ultrahangos vizsgálattal is sikeresen alátámasztották. A szakemberek állítják, hogy például a sárgarépa mosolyt csalt a még meg nem született gyerekek arcára, míg a zöld zöldségektől olyan volt az arckifejezésük, mintha sírnának.

A kutatók 100 olyan kismama magzatáról készítettek felvételeket 4D-ultrahanggal, akik terhességük 32-36 hetében jártak. Az eredményből világosan kiderült, hogy a magzatok bizony reagáltak az anyjuk által megevett ételek ízére. A legvalószínűbb magyarázat erre az lehet, hogy a magzat már a magzatvíz lenyelésével érzi a szülő által elfogyasztott étel ízét, illetve zamatát. Az eddigi tapasztalatok alapján arra is fény derült, hogy sárgarépa mosolyt csalt a kicsik arcára, míg a zöld zöldségektől szinte sírva fakadtak.

A sárgarépa mosolyt csalt a kicsit arcára, míg a zöld zöldségektől sírva fakadtak
A sárgarépa mosolyt csalt a kicsit arcára, míg a zöld zöldségektől sírva fakadtak

A tanulmány arra is rávilágított, hogy már egy igen minimális ízhatás is elegendő ahhoz, hogy a magzat reagáljon. Az eredmények hitelesítése érdekében létrehoztak egy kontrollcsoportot is, akik szintén részt vettek az ultrahangos kutatásban, ám ők a vizsgálatok előtt semmilyen élelmiszert nem fogyasztottak.

A fentiek tudatában arra következtethetünk, hogy az anyuka már a születése előtt befolyásolhatja a gyerek ízlését. Ha változatosan, sokféle élelmiszert fogyaszt, akkor kevesebb az esélye annak, hogy a gyerek később válogatós lesz. Ez azzal magyarázható, hogy a kicsi már a méhen belül hozzászokik azoknak az ételeknek az ízéhez is, amit egyébként kevésbé kedvel.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.